Ga naar de inhoud

Maart 2024 – Veel nieuwe mensen en een feestje!

Weer een nieuwe persoonlijke update van een nieuwe maand, het begin van de lente, maart! Met veel jubilea.

Trainen voor de 5 km!

Ik ben al zo’n vier jaar aan het hardlopen, maar sinds kort loopt Anna met me mee. Eerst gingen we samen trainen, maar begin deze maand is er een beginnersgroep gestart bij mijn hardloopgroep en daar doet Anna nu ook aan mee. Dus krijgt ze professionele begeleiding om haar klaar te stomen voor de… 5 km! Op 1 juni gaan Anna en ik samen de uitdaging aan. Heel erg leuk natuurlijk!

Internationale Vrouwendag

Op 8 maart werd in het kader van Internationale Vrouwendag een lezing met eten georganiseerd. Ik was alleen, dus het werd een mooie gelegenheid om nieuwe mensen te ontmoeten tijdens een hele interessante lezing over Ubuntu. We moesten allemaal wat eten meenemen en dus kon ik ook smullen van andere gerechten, waaronder ook een flink aantal ‘internationale’ gerechten en daar ben ik dol op! Wat ook mooi was is dat we op één avond bezig waren Afrikaanse wijsheid, werden uitgenodigd voor een Iftarmaaltijd en een christelijk én Joods lied zongen met z’n allen. De Iftarmaaltijd een week later was ook erg lekker en mooi om zo een klein inkijkje te hebben in de moslimcultuur en weer nieuwe mensen te ontmoeten.

Helpen bij de voedselbank

Het was deze maand ook biddag en dan zamelen de kerken veel in voor de voedselbank. Dus hielpen Yuri en ik met nog een flink aantal vrijwilligers mee met het opruimen van al deze pakketten. Ook dat was een mooie ervaring, ook om te zien en te horen hoeveel mensen en organisaties zich inzetten voor de voedselbank!

Spelletjesavond

Al weken stond in mijn agenda dat er op woensdag een spelletjesavond wordt georganiseerd in een buurtcentrum. Toen ik een rustige week had, besloot ik samen met Anna eens mee te doen. Helaas bleek de avond een paar weken daarvoor te zijn geannuleerd vanwege te weinig interesse. Degene die het organiseerde was er echter wel en dus speelden we met z’n drieën een spelletje. Zo leuk om te zien wat er allemaal georganiseerd wordt in het dorp, qua samen eten en activiteiten. Als oudere hoef je je écht niet te vervelen (als je van gezelschap houdt in ieder geval).

Een heel uitgebreid (maar interessant!) boek

Mensen die goed opgelet hebben viel het misschien al op dat onder het menukopje ‘Aan het lezen’ al een hele tijd hetzelfde boek stond: Wij zijn ons brein, van baarmoeder tot alzheimer. Het was namelijk een behoorlijk dik boek met énorm veel informatie, dus het duurde even totdat hij uit was. Maar wat een interessant boek! Echt zo nuttig om te weten hoe kleine gebeurtenissen zoveel invloed kunnen hebben op je hersenen en waarom je soms minder moet oordelen, omdat mensen ook gewoon anders zijn en andere hersenen hebben. En goed om te weten hoe je je hersenen een beetje gezond kunt houden. Echt een aanrader!

19 jaar verkering

Op 20 maart hadden Yuri en ik weer ons ‘verkering-jubileum’, al 19 jaar intussen. Negentien mooie jaren waarin we allebei enorm zijn gegroeid, maar ook gewoon heel veel plezier hebben met elkaar. Om het te vieren gingen we samen wandelen en later die week gingen we samen lunchen. Eigenlijk ‘vieren’ we best wel vaak dat we het zo goed hebben samen, Yuri is toch eigenlijk het mooiste dat me is overkomen… met Anna natuurlijk als mooie aanvulling die ook zo goed bij ons past. 🙂

Lees ook: Over 13 jaar groots klein geluk

Verjaardagsfeestje

En dé activiteit van de maand: mijn verjaardag! Ik besloot het dit jaar eens uitgebreid te vieren en er zelfs een ruimte voor af te huren. Omdat ik het altijd zo jammer vind dat de mensen die ik ken elkaar nooit zien, want ons huis is te klein om veel mensen uit te nodigen. En dus organiseerde ik een pubquiz, waarbij ik al mijn gasten husselde, zodat ze ook echt nieuwe mensen tegen kwamen en hadden we leuke muziek en hapjes en genoeg te spelen voor de kids (want het was bij de Kanovijver).

Wel weer echt een lesje loslaten, want ik had veel te weinig versiering en de microfoon deed het niet, waardoor ik mijn welkomstspeech niet kon houden, mijn gasten niet kon introduceren en niet zelf de pubquiz kon presenteren (Yuri heeft een hardere stem, dus hij kon mij gelukkig te hulp schieten). Maar goed, uiteindelijk heb ik een hele leuke middag gehad en mijn gasten ook, dus het was zeker geslaagd!

De vastentijd

Ik besloot dit jaar net als in 2019 weer eens iets te doen met de vastentijd. Dit betekende 40 dagen:

  • Alleen water, koffie & thee drinken
  • Geen chips/koek of snoep

Ik moet eerlijk zeggen dat ik er aan het eind wel klaar mee was. Ik denk dat dit ook kwam, omdat ik ook al dry januari had gehad en gestopt was met social media, ik heb het voorlopig wel even gehad met de challenges. Dus mijn nieuwe challenge is om voorlopig geen challenge meer te hebben en áls ik het toch wil (want ik wil geen challenge meer, dus deze challenge mag ook niet), dan hoogstens voor een week en niet bijna twee maanden.

Lees ook: 40 dagen vasten – een update

De ‘stille week’ en Pasen

En natuurlijk eindigde mijn veertigdagentijd in de ‘stille week’ (voor Pasen) en was er ook nog pasen zelf. Tijdens de stille week was er elke avond een kerkdienst en twee daarvan ging ik heen en vond ik eigenlijk best rustgevend. Het waren geen preken, maar gewoon samenkomsten van mensen van allemaal verschillende kerken en het ging meer om bezinning en dat lag mij wel. Met Pasen gingen we ook naar kerk en ging ook Anna met veel plezier mee, want na de dienst was er namelijk: taart! En dat was voor mij natuurlijk ook een lekkere manier om mijn vastenmaand af te sluiten. Verder hadden we ook een gezellige en leuke paasdag. Eigenlijk zijn alle feestdagen bij ons altijd leuk omdat wíj gewoon erg leuk zijn 😉

Statistieken maart

  • Ik liep 335.176 stappen (+17%)
  • Ik gebruikte m’n smartphone 33 uur (+10%)
  • Ik las 3 boeken (+0%)
  • Ik schreef 2 blogs (+100%) en verstuurde 4 nieuwsbrieven (+0%)
  • Ik had 6 doelen, waarvan ik er 4 haalde.

Een feestelijke maand dus met mooie herinneringen.

Hoe was jouw maart?

Lees ook: Februari 2024 – IJsbeelden, vasten & afscheid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *