Ga naar de inhoud

April 2024 – Syrisch eten, tuinieren en veel verjaardagen

We wandelden ook nog naar het Solsche Gat

Wat een heerlijke maand was april, druk maar vooral met echt leuke dingen, hier deel ik weer een overzicht!

Begonnen in de tuin

Koningsdag heb ik echt weinig mee en dus vind ik dat altijd het ideale moment om – na de tompouce – lekker in de tuin bezig te gaan. We hadden een beetje een vervelend hoekje in de voortuin, waar we een makkelijke bodembedekker hebben neergezet. Ook hebben we de veel te grote boom in de voortuin gesnoeid (waar nu een merelnestje in zit overigens, zo leuk!). Maar gewoon het idee dat het weer lekkerder weer wordt en dat we zo’n prachtige tuin hebben waar we van kunnen genieten vind ik al zo fijn!

Verjaardagen… verjaardagen

Zoals bij veel mensen vallen bij ons in de familie ook praktisch alle verjaardagen in maart, april en mei, dus ook deze maand weer veel verjaardagsvisite, waaronder een gezellig etentje met mijn stiefmoeder die 70 (!) werd en een verjaardags-, afstudeer- en housewarming feestje van mijn accountability partner (waar ik nodig een keer iets over moet schrijven).

Syrisch eten

Onze Syrische vrienden namen ons mee naar een Syrisch restaurant en dat is ook wel een belevenis hoor! Een beetje buitenlandgevoel in het binnenland (scheelt véél CO2 en reiskosten!) en het eten was er erg lekker, we hebben echt zoveel nieuwe dingen geprobeerd. Maar ik ben ook dol op eten uit het Midden-Oosten, Griekenland & Turkije.

Lekker lezen

Ook had ik weer leesgroep met het boek ‘Buitenleven‘ van Nina Polak. Een leuk boek, maar ook weer niet zo heel bijzonder. Ik ben voor de volgende maand bezig met het boek Hard Land van Benedict Wells en die vind ik tot nu toe mooier. Ook heb ik me ingeschreven voor een boekenclub over zingeving bij de plaatselijke boekwinkel en het eerste boek ben ik erg benieuwd naar (daarover later meer)!

Sociale afspraken

Over het algemeen had ik deze maand sowieso veel sociale afspraken, óók met mensen die ik niet kende en ik vind het toch heerlijk dat ik hier zo van kan genieten. Als kind was ik altijd erg verlegen en ik had zelfs sociale angst, maar ik ben blij dat ik de strijd hiertegen jaren geleden ben aangegaan en nu zoveel positieve dingen haal uit contact met anderen, het is echt een grote factor van geluk in mijn leven.

De Kanovijver

En er begon weer een nieuw seizoen bij de Kanovijver! Ik ben gestopt met het bestuur, maar blijf als vrijwilliger bij de kassa werken. En mijn eerste ‘dienst’ dit jaar was tijdens een evenement waarbij de Kanovijver leeg was en kinderen mochten skaten, fietsen & steppen en wat was het weer heerlijk en wat hebben de kinderen (en ik!) genoten. Echt leuk om te doen weer.

De Kanovijver voordat we open waren

Statistieken april

Ik liep 331.354 stappen (-1%)
Ik gebruikte m’n smartphone 39 uur (+18%)
Ik las 6 boeken (+200%)
Ik schreef 3 blogs (+50%) en verstuurde 4 nieuwsbrieven (+0%)
Ik had 5 doelen, waarvan ik er 4 haalde.

Een mooie maand dus en inmiddels is het tijd voor mijn lievelingsmaand, mei!

Hoe was jouw april?

<<< Maart 2024 – Veel nieuwe mensen en een feestje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *