Ga naar de inhoud

Interessante podcasts over mindset & timemanagement

Bron: pixabay

Tijdens het hardlopen, wandelen, de (af)was of schoonmaken vind ik het heerlijk: een podcast luisteren. Een laagdrempelige manier om dingen te leren en mensen te leren kennen waar je dan later weer boeken van kunt kopen.

Hoewel er héél veel podcasts zijn, zijn ze niet allemaal luisterwaardig. Ik kan me soms bijvoorbeeld irriteren aan podcasts waarbij mensen uitvoerig over zichzelf vertellen voordat er echt iets ter tafel komt waar ik ook echt iets aan heb. Bij veel podcasts is de informatiedichtheid me veel te laag. Ook hou ik van interviews, omdat je dan nieuwe mensen leert kennen én het fijn is als mensen op elkaar in gaan, waardoor je extra wordt getriggert om je eigen mening te vormen.

Er zijn een aantal podcasts die ik al lang luister, anderen heb ik net ontdekt. Ter inspiratie deel ik er hier een aantal. En mocht je zelf nog tips hebben, laat het dan weten in de reacties. Altijd leuk om iets nieuws te ontdekken.

Interessante podcasts

All it takes is a goal (Jon Acuff) – Dit is een (Amerikaanse) podcast over doelen stellen. Wat ik leuk vind aan deze podcast is dat Acuff ontzettend grappig is en toch wel veel kennis heeft van het onderwerp.

Beyond the to-do list ( Erik Fisher) – Hierin worden mensen geïnterviewd die iets doen met productiviteit. De host is ontzettend aardig en nieuwsgierig, waardoor alle interviews gezellig én heel informatief worden.

Deep Questions (Cal Newport) – Newport is degene die mij met het boek ‘Digitaal minimalisme‘ bewust heeft gemaakt van de grootste tijdslurper van deze tijd. In deze podcast heeft hij het hier over, maar ook over andere manieren om ‘diep werk’ (zijn handelsmerk) onder de aandacht te brengen. Een hele slimme man.

Omdenken podcast (Berthold Gunster) – Dit is een heerlijk nuchtere podcast waarbij Gunster mensen interviewt over verschillende problemen. Het is meer psychologisch van aard, maar elke keer hoor ik wel weer dingen waarvan ik denk: hier moet ik ook eens over nadenken!

The school of greatness (Lewis Howes) – Howes is net als Fisher een hele goede interviewer en hij heeft echt hele bekende gasten op zijn podcast, waardoor ik veel nieuwe mensen heb leren kennen. Ook heeft hij soms solo-episodes of afleveringen met hele fijne samenvattingen van de interviews over een bepaald thema.

Interessante podcasts over mindset & timemanagement
Deel dit artikel op Pinterest
Tijdswinst Podcast (Björn Deusings) – Een interessante podcast over timemanagement, met twee hosts en soms ook gasten. Heel praktisch qua tips, maar toch ook wel persoonlijk.

Nog meer podcasts die ik in het verleden ook veel luisterde:

  • De psychologie van succes podcast (Albert Sonnevelt & Tonny Loorbach)
  • Leef je mooiste leven Podcast (Michael & Cindy Pilarczyk)
  • The Goal Digger Podcast (Jenna Kutcher)
  • Motivation (Brandon Burchard)
  • On purpose (Jay Shetty)

Het valt je misschien op dat het bijna allemaal mannen zijn. Dat klopt, vrouwen vind ik vaak te langdradig, te complimenteus of te hysterisch. Ik heb het echt geprobeerd, sorry.

Naar welke podcast(s) luister jij graag?

Lees ook: 5 podcasts over doelen stellen
…en: 3+ podcasts over slow living, mindfulness en geluk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *