Ga naar de inhoud

Februari 2024 – IJsbeelden, vasten & afscheid

Weer een nieuwe persoonlijke update van een kort – maar toch langer – maandje: februari! Waarin ik de lente soms al rook en dan weer schrok van de kou.

Die kou was niet alleen buiten, want we gingen naar het IJsbeeldenfestival in Zwolle en hoewel het prachtig was, ga je steeds meer uitkijken naar de uitgang, want brrrr…!

De vastentijd

Ik besloot dit jaar net als in 2019 weer eens iets te doen met de vastentijd. En ook deze keer begon ik met:

  • Alleen water drinken
  • Geen chips/koek of snoep

Maar nadat ik keelpijn kreeg, ben ik toch maar weer begonnen met thee en koffie. De andere dingen gaan prima! Ik vind het vooral fijn – net als de vorige keer – dat ik dagelijks geen afweging meer hoef te maken of ik nog één snoepje pak of niet (helemaal met de paaseitjes tijd wel handig!)

Afscheid Kanovijver

Wandeling langs Kasteel Staverden
Wandeling langs Kasteel Staverden
De maand begon met mijn laatste klus voor de Kanovijver, waar ik deze maand afzwaaide als bestuurslid. Na vier jaar vond het tijd voor wat anders. Die eerste februari hielp ik mee om op de Beursvloer in Ermelo nieuwe contacten te leggen, halverwege de maand stopte ik officieel tijdens de Algemene Ledenvergadering en kort daarna hadden we als ‘oud’ bestuur een laatste etentje, waarbij ik wat kleinigheidjes had meegenomen voor mijn collega-bestuursleden (wat een toppers!) en ik heerlijk heb gegeten in Garderen!

Leuke contacten

We hadden een koffiedate op het Work&Life Center waar ik heel af en toe werk en ook de Samenplandag organiseerde. Het is vooral een walhalla voor coaches (waarvan sommigen er praktijkruimte huren), maar wat gezellig om met die mensen te kletsen! Allemaal inspirerende mensen met mooie verhalen die écht luisteren. Ik was vol energie toen ik wegging en hou ook zeker contact met ze! Soms zijn andere leuke mensen alles wat je nodig hebt in het leven. Ook had ik een enorm gezellige koffiedate met een vriendin met wie ik echt wat vaker moet afspreken.

Meidenavond

Samen met Anna had ik weer eens meidenavond. No male allowed (gelukkig was Yuri ook niet thuis). We deden een maskertje, vlochten elkaars haar (waarbij de foto’s op Pinterest weer enorm afweken van de werkelijkheid…) en deden The Skittles Game, maar dan met M&M’s, want ik vind Skittles niet lekker.

Dagje Zwolle

Boekwinkel in de BroereEn samen met Anna en een vriendin en haar dochter liepen we een dagje rond in Zwolle, waarbij we naast het IJsbeeldenfestival ook gezellig gingen lunchen in Kattencafé Skatjes en we natuurlijk een bezoekje brachten aan de boekhandel in de Broerenkerk en héél veel winkels.

Dagje Sauna

En dat ‘extra’ dagje, de 29e, besteedden Yuri en ik lekker aan een dagje Saunadrome. Altijd lekker rustig op donderdag en heerlijk ontspannen. Dan kom ik altijd tot inzichten waarna ik alles anders wil doen, maar dat lees je volgende maand! 😉

Statistieken februari

  • Ik liep 285.804 stappen (+6%)
  • Ik gebruikte m’n smartphone 30 uur (-16%)
  • Ik las maar 3 boeken (veel dikke ben ik nog mee bezig en een aantal vond ik niet leuk en stopte ik mee) (-66%)
  • Ik schreef 1 blog (-50%) en verstuurde 4 (nieuwsbrieven+33%)
  • Ik had 3 doelen, waarvan ik er 2 haalde.

Verder was het een prima maand, met dus al een beetje lentegeur en met weemoed uitkijkend naar de lente!

Hoe was jouw februari?

<<< Januari 2024 – ‘dry’, sportief & gemotiveerd
Maart 2024 – Veel nieuwe mensen en een feestje! >>>

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *