Ga naar de inhoud

Januari 2024 – ‘dry’, sportief & gemotiveerd

Villa Groevenbeek

Omdat ik gestopt ben met social media, leek het me leuk om elke maand een terugblik te delen, zodat ik toch nog wat persoonlijks kan vertellen en geen ‘inspiratie-machine’ word ;-). Ik heb geen hele fotocollage helaas, want ik vergeet altijd foto’s te maken, maar lees en gebruik vooral je eigen voorstellingsvermogen!

De foto hierboven is overigens genomen toen ik een stukje aan het fietsen was met Anna. Voor school moest ze een verhaal verzinnen en dat speelt zich af bij deze villa en de watertoren die hier tegenover staat (en nogal luguber verhaal overigens).

Motiverende Maandag

Deze maand ben ik dus weer gestart met Motiverende Maandag, een wekelijkse mail met inspiratie om de week goed te beginnen. Dit heb ik al eens eerder gedaan, maar omdat ik daarnaast ook nog blogs schreef, social media deed en erg veel tijd bestede aan dingen die minder belangrijk zijn, lukt het uiteindelijk niet qua tijd en stopte ik ermee. Nu is Motiverende Maandag mijn prioriteit als het gaat om mijn blog.

motiverende maandag

Gestopt met social media

Een reden dat ik begon met Motiverende Maandag is dat ik zo op een andere manier mijn lezers kan bereiken, omdat ik stop met social media. Mijn beweegredenen hiervoor lees je in dit artikel: Waarom ik definitief stop met social media Ik moet zeggen dat het wel goed bevalt, alleen merk ik nu wel dat ik meer tijd besteed aan het kijken naar nieuws, terwijl ik dat altijd ook probeer te beperken. Dus daar wordt aan gewerkt!

Hardloopmaatje!

Nou loop ik al jaren hard, maar sinds kort loopt er nog een huisgenoot mee, Anna! Ze wil het ook gaan proberen en dus bouwen we rustig op en wie weet kan ze op den duur mee met mijn loopgroep op de zaterdagmorgen (over de hei, echt prachtig altijd…!). We proberen in ieder geval twee keer per week te lopen, tenzij het écht koud is, dan gaan we bewegen op een andere manier. Samen met de twee keer dat ik zelf hardloop, kom ik dus wel aan mijn beweging deze winter.

Leuke activiteiten

De belofte – Damon Galgut
Verder hadden we deze januari verschillende leuke activiteiten, waaronder een gezellig diner met heel veel mensen die zelf eten hadden meegenomen (waaronder heerlijke lasagne!) Ook ging ik naar de nieuwjaarsreceptie van de gemeente, een kinderverjaardag, op bezoek bij een collega wiens vrouw heerlijke nieuwjaarsrolletjes zelf had gemaakt en ik had weer een gezellige boekenclub ondanks dat ik er pas de dag ervoor om 16.00 uur achter kwam dat ik het de volgende dag had en toen het boek nog moest lezen…

Actief in huis

In donkere dagen kun je niks beter doen dan lekker rommelen in huis en dus veranderden we Anna haar kamer en kocht ze een mooi lichtsnoer, waardoor het nu écht een hysterische tienerkamer is. Ook deden we onze vitrine vol dode dieren en andere vieze dingen weg, waardoor de piano een mooier plekje heeft en ruimde ik veel op.

Dry januari

Ook deze januari hield ik weer een dry january, ik dronk de hele maand geen alcohol. Het was weinig moeite dit keer, ik had twee gelegenheden waarbij ik een wijntje had kunnen nemen, maar ik mistte het toen niet echt. Ik miste het eigenlijk vooral op momenten dat ik een kakdag had en dat is sowieso nooit een goede reden om alcohol te drinken.

Statistieken januari

  • Ik liep 269.834 stappen
  • Ik gebruikte m’n smartphone 35 uur
  • Ik las 9 boeken
  • Ik schreef 2 blogs en verstuurde 3 nieuwsbrieven
  • Ik had 5 doelen die ik allemaal haalde

Verder was het een prima maand, met troosteloze dagen, maar ook een prachtig zonnetje en mooie hardloopsessies op de hei in de ochtend, wat is de Veluwe toch mooi!

Hoe was jouw januari?

Februari 2024 – IJsbeelden, vasten & afscheid >>>

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *