Ga naar de inhoud

Mei 2024 – Vakantie, waardevolle avonden en sportieve prestaties

Mei is mijn lievelingsmaand (qua weer) en de maand van Anna’s verjaardag (aan het eind)

Op vakantie naar Frankrijk!

We begonnen deze maand onderweg, naar Frankrijk. Anna wilde graag een keer naar Frankrijk en ik dacht: ‘als we dat nu in de meivakantie doen, dan is het niet zo warm daar…’ Die gedachte was alleen al een understatement, want het was er vreselijk weer (veel regen), maar ik had ook iets beter na moeten denken over meidagen en vakantie en het hebben van een geschiedeniswebsite enzo… Echt een heel slecht plan om dan op vakantie te gaan. Maar goed, we hebben een paar heerlijke dagen gehad, lekker gewandeld in de prachtige natuur, op de terugweg lekker gegeten in Valkenburg en weer extra blij thuis.

Veel hardlopen

In aanloop naar de 5 km wedstrijd die Anna en ik gingen lopen, trainden we drie keer per week. Ook deden we een ‘generale’ om alvast een beetje te kijken hoe dat nu gaat, zo’n wedstrijd. Zo heeft Anna inmiddels al een aardige ‘hardloop-prijzenkast’ vol 😉 Maar heel knap hoe ze dat toch drie maanden heeft volgehouden vanuit 1 minuut kunnen hardlopen tot 5 km!

Borrelen met mams

Op een dag kwam m’n moeder aangefietst. Vanuit Groningen, ruim 140 km! Ze fietste het in etappes hoor, maar toch. En omdat ze toch in de buurt logeerde, gingen we ’s avond gezellig samen borrelen en dat kan dus normaal nooit, omdat ze zo ver weg woont. Dus echt een mooie, waardevolle avond gehad in het pittoreske Putten.

12.000 stappen per dag!

Dankzij het trainen en de wandelvakantie zag ik in de laatste week van mei dat ik in de hele maand gemiddeld 12.000 stappen per dag had gelopen! Dat is een behoorlijk record, dus deed ik nog vijf dagen mijn best om het echt op de 12.000 stappen te houden. Uiteindelijk liep ik dus in totaal 375.768 stappen en ik zag ook dat ik in de hele maand niet één dag minder dan 8.000 stappen heb gelopen. Een tamelijk sportieve maand dus!

Een elfenhuisje

Mijn leven is soms een beetje hollen en stilstaan en dat laatste kan ik heel slecht tegen. Dus herinnerde ik me een advies dat ik Anna eens gaf toen ze zich verveelde: Check Pinterest. En dus had ik aan het eind van de dag een alleraardigst elfenhuisje gemaakt, of nou ja eigenlijk een kabouterhuisje.

Eindelijk dat doel af!

Dankzij mijn accountability partner heb ik heel wat meer doelen gehaald dan zonder haar, maar toch heb ik ook wel van die dingen die soms wat langer blijven liggen dan de bedoeling is, puur omdat het niet echt een deadline heeft. Zo was het dus met mijn vaders familiegeschiedenis, die in principe klaar lag, alleen even overgelezen moest worden. Dat gebeurde dus deze maand, waardoor ik hem helemaal klaar kon maken en m’n vader hem nu heeft.

Klaverjassen

Ik deed mee aan een klaverjastoernooi en jeetje het was zo lang geleden dat ik heb geklaverjast en het was zo leuk! In mijn studententijd deden we het wekelijks, maar ik moest wel weer even wat potjes oefenen op internet om erin te komen. En tijdens de klaverjasavond wist ik weer waarom ik het eigenlijk nooit online speel, het leukste aan klaverjassen is toch het persoonlijke contact; de irritatie bij de fanatiekelingen en de euforie als je samen met je maat een mooie slag wint. Gelukkig wordt er in september weer een toernooi gehouden.

En last but no least: Anna’s verjaardag!

En zoals gewoonlijk werd mei weer afgesloten met Anna’s verjaardag. Dertien jaar geleden kwam ze ergens in de vroege uurtjes bij ons thuis uit mijn baarmoeder zetten, hield ik haar in mijn armen en wist ik dat ik haar nooit meer los zou laten. Of nou ja, na dertien jaar begint dat loslaten toch een beetje te komen en dus was het prettig dat er op haar verjaardag allemaal ontzettend leuke meiden langskwamen bij wie ik haar met een gerust hart kan achterlaten. Over vijftig jaar ofzo! 😉

Statistieken mei

Ik liep 375.768 stappen (+13%)
Ik gebruikte m’n smartphone 47 uur (+21%)
Ik las 3 boeken (-50%)
Ik schreef 3 blogs (+0%) en verstuurde 2 nieuwsbrieven (-50%)
Ik had 5 doelen, waarvan ik er 4 haalde.

Weer een mooie maand dus met veel regen, maar ook prachtige dagen in de zon én heel veel gezellige contacten en activiteiten.

Hoe was jouw maand?

<<< April 2024 – Syrisch eten, tuinieren en veel verjaardagen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *