Meteen naar de inhoud

Maandthema: Minimalisme

minimalisme

Ik lees en leer graag over persoonlijke ontwikkeling. Dagelijks luister of lees ik podcasts, boeken of artikelen over uiteenlopende onderwerpen. Deze maand lees en luister ik over minimalisme.

Omdat de onderwerpen die ik volg soms een beetje door elkaar heen lopen, leek het me wel een goed idee om me per maand op één thema te richten. Zodat ik minder overweldigd wordt van de informatie én mijn gedachten steeds bij hetzelfde thema blijven, waardoor ik hier eenvoudiger over na ga denken, zonder afgeleid te worden door andere – ook interessante – onderwerpen.

En hoe kun je beter beginnen met focussen dan met het onderwerp: minimalisme! Dat is ook een zeer welkom onderwerp in een maand waarbij ik soms een beetje overweldigd raak van het nieuws. Minimalisme gaat wat mij betreft niet alleen over spullen verminderen, maar ook over het verminderen van: mijn to-do lijst, ongezond eten en nieuws. Om maar iets te noemen.

Dit is wat ik deze week ga lezen, luisteren en leren.

Leesboek: Minimalisme

Minimalisme

Deel dit artikel op Pinterest

Deze maand leende ik het boek Minimalisme van Joshua Fields Millburn en Ryan Nicodemus van de bibliotheek. Dit boek had ik al een keer geluisterd, maar het leek me interessant om het boek eens te lezen. Zo kun je makkelijker heen- en terugbladeren en de oefeningen doen die staan beschreven in het boek.

Luisterboek: Alles wat overblijft

Het luisterboek Alles wat er overblijft kan ik luisteren via de online bibliotheek en is het vervolg op Minimalisme.

Podcast: The Minimalists Podcast

Ja sorry, de podcast die ik veel luister deze maand, The Minimalists Podcast, is ook van bovenstaande heren, maar via hun podcast hoor je ook het verhaal van andere minimalisten. Ik ben ook wat andere podcasts aan het luisteren over minimalisme, maar tot nu toe heb ik nog geen hele leuke podcasts gevonden (dus tips zijn welkom).

En verder ga ik luisteren en lezen over minimalisme en rust in je hoofd. Heb je Nexflix dan is ook de documentaire ‘The Minimalists’ een aanrader:

Mocht ik nog interessante artikelen of podcasts tegenkomen, dan zal ik deze zeker delen via facebook of twitter.

Hier nog een lijst met de interessantste eerdere artikelen over minimalisme:

Op dit moment, op dag 14 van de maand, heb ik mijn to-do lijst heftig geminimaliseerd (in GTD-termen, veel taken zijn naar de ‘ooit/misschien’-lijst gegaan) en ben ik veel gaan lezen en luisteren over eten, iets dat ook hoort bij minimalisme. Ook heb ik al het één en ander weggegooid en probeer ik elke dag iets te doen. En ik heb de Vinted-app gedownload.

Ben jij bekend met minimalisme en wat vind je ervan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *