Ga naar de inhoud

3 x waarom voldoende slaap belangrijk is

Bron: Pixabay / DieterRobbins
Als jongere dacht ik dat wallen onder je ogen een teken waren van succes, omdat je héél druk was. Inmiddels weet ik dat het een teken is van slechte timemanagement. Of een baby natuurlijk 😉

Vrouwen met wallen onder hun ogen en tóch goed gekleed stonden voor mij model als de succesvolle vrouw die altijd aan het werk was (en dan leek succes me daarvan een logisch gevolg). Inmiddels deel ik de mening dat voldoende slaap ongeveer de eerste voorwaarde is als je succes wilt hebben. Zonder slaap, geen succes. Met slaap ook niet altijd, maar dan heb je in ieder geval meer kans.

1. Hoe uitgeruster, hoe productiever

Als je moe bent, ben je namelijk veel minder productief. Dus heeft het geen zin om ’s avonds lang door te werken, want per uur slaapgebrek werk je de volgende dag ongeveer 5 uren minder productief (die eerste paar uur heb je nog wel wat adrenaline, maar daarna kakt het in). Je verliest dus eigenlijk tijd. Althans, in mijn geval dan. Er zijn mensen die toe kunnen met minder slaap, maar die zijn er volgens mij niet veel. Wil je succes hebben, dan is slaap dus ongeveer het belangrijkste ingrediënt (maar dus geen garantie ;-))

Lees ook: Zo word je een relaxte moeder

2. Je wordt gelukkig van voldoende slaap

Maar slaap is niet alleen nuttig voor succes, slaap is eigenlijk overal nuttig voor. Bijvoorbeeld voor geluk. Ik ben behoorlijk gelukkig – al zeg ik het zelf – maar ook ik kan de depressieve gevolgen van slaapgebrek niet het hoofd bieden. Zelfs al is je leven perfect, als je moe bent is alles moeilijk. Op den duur eigenlijk het hele leven. Bij Anna zeg ik vaak: ‘Ze is altijd vrolijk, behalve als ze moe is of honger heeft.’ Maar bij volwassenen is het eigenlijk net zo. Zorg dus ook voor een goed ontbijt elke dag! 😉

3. Dure dagcremes? Slaap is beter!

3 redenen waarom voldoende slaap zo belangrijk is
Deel dit artikel op Pinterest
En daarnaast is slaap ook heel belangrijk voor een mooie huid. Het viel me laatst weer eens op toen ik een paar dagen niet zo goed had geslapen. Mijn huid ziet er dan echt slecht uit. En zelfs make-up kan er weinig aan doen (of misschien heb ik gewoon niet voldoende make-up skills) en is bovendien zonde van je tijd en geld. Iets eerder naar bed sorteert meer effect. Al moet ik eerlijk toegeven dat het effect soms na een paar dagen (bijslapen) pas te zien is. Dan heb ik het écht te bont gemaakt.

Slaap is kortom zó belangrijk voor een succesvol, gelukkig en mooi leven!

Vind jij slaap ook zo belangrijk?

Lees ook: Vijf gezonde dagelijkse gewoontes
…en: Amish hour: uitgerust naar bed