Ga naar de inhoud

De vastenperiode: Hoe gaat het? (1)

vasten
Zoals je gisteren hebt kunnen lezen, ben ik momenteel veertig dagen aan het vasten. Hoe en waarom ik begon, lees je hier. Hoe gaat nu – na een week – gaat, lees je hieronder.

Ik zag niet echt veel beren op de weg, aangezien ik hou van water en de gemiste koek en chips (aan het eind van de dag) had vervangen door gezonde dingen. Zodat ik wel gewoon genoeg eten binnen krijg, maar dan gezonder. Het ging echter niet zo goed als ik hoopte.

Vreselijke hoofdpijn

‘Ik dacht: “What the f*ck heb ik mezelf NU aangedaan?”

Ik kreeg namelijk op dag 1 hoofdpijn. Best ernstig ook. Ik wist dat het niet van het eten kwam, want ik eet wel vaker periodes geen snoep, koek & chips en dan heb ik nergens last van. Koffie leek me ook gek, aangezien ik dagelijks maar twee koppen koffie drink, ’s middags en ’s avonds. Alcohol drink ik ook vaker dagen niet. Dus ging ik op zoek naar thee en kwam ik erachter dat hier blijkbaar ook cafeïne in zit, alleen noemen ze het anders (theïne) en zit er minder in per kop. Dus ik voelde me meteen een enorme junkie, want ik drink dus heel veel thee…! Naast hoofdpijn werd ik ook extreem moe en ik dacht: “What the f*ck heb ik mezelf NU aangedaan?”

Euh… misschien toch iets anders?

Na een paar dagen kwam echter de aap uit de mouw, ik had gewoon een voorhoofdsholte-ontsteking. Dit heb ik wel vaker, maar het belletje was nog niet gaan rinkelen. Het kwam dus niet door de thee. Maar mijn relatie met thee is nu toch verstoord. Toen ik zondag weer thee mocht drinken, deed ik héél rustig aan….

De zondagbreak

En de zondagbreak (waarop je dus niet hoeft te vasten) beviel erg goed. We haalden lekkere dingen in huis, maakt er een gezellig maaltijd van (op zaterdag dus, want mijn zondagsrust begon op zaterdag 16.30 uur, zie), dronken samen wijn en aten ’s avonds lekkere toast voor de buis. En zondag aten we een goed ontbijtje met een kop koffie. Verder heb ik nog steeds geen snoep en chips gehad, maar wel een heerlijke Indische cake. Waar ik dus extra van genoot.

Maar verder gaat het echt prima, ik denk er amper aan. De enige keer dat ik soms thee mis, is wanneer het koud is. Of wanneer ik een stroopwafel heb 🙂 Maar dan mis ik dus ook de koek. Maar het gaat eigenlijk behoorlijk easy. Later in de maand zal ik weer even een update plaatsen.

En we gaan doooorrrr…!

Lees ook: Ik ben 40 dagen aan het vasten
Lees verder: De 40 dagen vasten zijn voorbij!

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *