Ga naar de inhoud

Mijn positiviteit dagboek 2.0.

Bron: pixabay / designedbyjess
Vorig jaar schreef ik over mijn Positiviteit dagboek en hoe ik daar elke dag in schreef waar ik dankbaar voor was, complimenten etc. Inmiddels is het dagboek verfijnt, dus is het weer tijd voor een update!

Zo is het dagboek niet meer op papier. Ik heb soms een beetje een haat-liefde verhouding met papier, want soms vind ik het fijn om iets ‘vast te houden’, maar mijn slordige handschrift en fouten maken dan toch dat ik liever voor digitaal ga. In mijn ideale wereld typ ik alles op de Chromebook en print ik het dan uit, zodat ik iets ‘vast te houden’ heb.

Wat ik schrijf in mijn Positiviteit dagboek

Dus kort gezegd: mijn dagboek is in een gdoc verdwenen. Met iets minder tierelantijntjes, maar wel nuttige info voor mij om door te lezen (en over na te denken). Elke dag schrijf ik namelijk de volgende dingen op:

☆ Dankbaar voor: Nog steeds schrijf ik elke dag vijf dingen op waar ik dankbaar voor ben. Ik probeer daarin te variëren, maar mijn lievelingshuisgenoten en goed weer en warmte hebben daar een prominente rol in.

☆ Successen: Elke dag schrijf ik drie successen op. Dit varieert van een zakelijk succes, tot een taak die afgemaakt is, tot ‘niet boos geworden’ en ‘was weggewerkt’.

☆ Waar ik gelukkig van werd: Elke dag ga ik eens goed nadenken wát mij nou precies gelukkig heeft gemaakt afgelopen dag. Ook hier hebben mijn lievelingshuisgenoten een prominente rol. Maar opruimen blijkt me ook erg gelukkig te maken (vooral het resultaat eigenlijk).

☆ De beste versie van mezelf: Hierin schrijf ik een moment van de dag dat ik goed bezig was, lekker in m’n vel zat etc. Ik hoop dat ik hierdoor een beter en positiever beeld krijg van mezelf.

Moodtracker?

Nu vraag je je misschien af: waar is de moodtracker en de dag samengevat in een zin dan gebleven uit de eerste versie? Dat registreer ik al een flinke tijd op een app, namelijk Daylio. Het leuke aan die app is dat je ook kunt opschrijven wat je gedaan hebt die dag en zo kunt nagaan welke activiteiten je deed op de dag dat je zo gelukkig was. Zo word ik erg gelukkig van uitstapjes met het gezin, sociale contacten (ook al heb ik er soms stress van 😉) en werk.

Elke avond nadat ik Anna in bed heb gelegd, ga ik tien minuten mediteren. En daarna vul ik de app en het dagboek in.

Heb jij een dagboek?

☆ Lees ook: Mijn positiviteit dagboek

Tags:

5 reacties op “Mijn positiviteit dagboek 2.0.”

  1. Wat een super fijn en positief idee. Ik word er altijd blij van, dankbaarheidslijstjes en positiviteit. Ik probeer er dan ook altijd bij stil te staan, zeker in moeilijke tijden.

  2. Leuk dat je dit doet! Ik gebruik zelf geen apart boekje voor mijn dankbaarheidslijstjes maar schrijf alles door elkaar. Naast de dankbaarheid en alles wat er in mij opkomt schrijf ik altijd waarom ik het die dag goed gedaan heb 🙂 Een beetje vergelijkbaar met successen en de beste versie van mezelf denk ik. Mijn geluksmomenten lopen ook vaak over in mijn dankbaarheidslijstje. Kortom ik geef het anders en wat minder gestructureerd vorm maar de invulling die we hebben is denk ik redelijk hetzelfde haha! 🙂
    Ook fijn dat je elke avond de tijd neemt om te mediteren zeg, gebruik je daar een hulpmiddel/app/video voor of begin je gewoon helemaal zelf?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *