Ga naar de inhoud

Van leren word je leuker

Als jullie de weekoverzichten lezen, dan weten jullie dat ik momenteel veel aan het leren ben. Ik leer fotograferen, badmintonnen én ik leer Russisch. En daar word ik leuker van! En ik denk iedereen.
‘Ik hou ervan te groeien en dingen te leren’

In het boek Het Happiness Project van Gretchen Rubin – dat ik onlangs las – kwam het regelmatig terug, dat je gelukkig wordt van het gevoel van groei. Ik had er zo nog nooit zo over nagedacht, maar ik ben het helemaal met haar eens. Ik ben nu heel blij met m’n leven, maar als het er over vijf jaar nog steeds zo uit zou zien, zou ik ongelukkig worden. Ik hou ervan te groeien en dingen te leren. Ik leerde altijd al veel (behalve op school, gek genoeg), door boeken, observatie van mensen, zelfanalyse. En nu dus drie extra ’tastbare dingen’.

Maar, dacht ik, word ik ook leuker van leren? En ik denk het wel.

  • Ik sta meer open voor nieuwe dingen
  • Ik krijg er energie van
  • Ik ontwikkel me meer
  • Ik krijg een positiever zelfbeeld
  • Het houdt je bezig
  • Ik inspireer andere mensen

En toen realiseerde ik me dat er eigenlijk maar een kleine groep mensen is, die ik echt niet leuk vind. Mensen die denken dat ze alles al weten. Mensen die me de les lezen, mensen die (naar mijn idee) niet nadenken, die niet zelf op onderzoek gaan. Mensen die op de PVV stemmen. Mensen die zichzelf boven anderen plaatsen. Allemaal mensen die niet leren.

Eigenlijk denk ik dat niet alleen ík leuker word van leren, maar iedereen. Daarvoor hoef je geen duur fototoestel te kopen of Russisch te gaan leren.

Sla af en toe een boek open. En observeer. Luister.

☆ Bestel / bekijk: Het Happiness Project op bol.com

1 reactie op “Van leren word je leuker”

  1. Wat grappig ik kende die theorie niet maar geloof het absoluut! Voor mij werkt het absoluut ook zo. Wat super leuk dat je Russisch leert! Ik ben nu nog vol op aan het leren maar ik kijk er ook naar uit om straks afgestudeerd te zijn. En dan door te gaan met leren hahah. Er zijn zoveel boeken en interessante thema’s waar ik nu niet aan toe kom tijdens mijn studie, ik hoop dat ik mijn hele leven mag blijven leren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *