Ga naar de inhoud

5 dingen die je met Evernote kunt doen

evernote screenshot

Evernote is een programma waarin je alles kunt opslaan, zodat je niks meer vergeet. Van foto’s en notities tot e-mails en gesproken berichten. Deze vijf dingen zijn erg handig aan Evernote.

Het handige aan Evernote is eigenlijk dat je het met één klik kan openen, het een hele handige zoekfunctie heeft en het compatible is op al mijn apparaten. Zo hoef ik niet altijd mijn laptop te pakken als ik iets wil weten en kan ik – bij wijze van spreken – zelfs tijdens het autorijden mijn beste ideeën inspreken op mijn smartphone.

Enfin, 5 leuke dingen die je met Evernote kunt doen!

1. Tabellen maken voor afspraken, adressen en schema’s.

Ik heb bijvoorbeeld mijn adres- en telefoonlijst in Evernote staan, omdat je hier heel makkelijk tabellen in kunt maken. Je kunt ook je financiën of een overzicht van doelen of andere cijfers kwijt in Evernote. Het is makkelijk doorzoekbaar en je hoeft niet – zoals bij excel of gsheets – voor elke tabel een nieuw document te openen.

2. Handleidingen

Handleidingen zijn altijd zo irritant om te bewaren. Ze hebben allemaal de meest onlogische vormen, zijn vaak superdik terwijl er maar twee pagina’s in het Nederlands in stant en ze zijn altijd kwijt als je ze nodig hebt. Die kun je dus gewoon kwijt in Evernote. Door de handige zoekfunctie zie je ze eigenlijk nooit, behalve als je ze nodig hebt. Vaak vind ik online de PDF en anders maak ik foto’s en zet ik die in Evernote. Scheelt ook een hoop papierrommel.

3. Notities

Ik heb regelmatig dat ik een boek lees waar ik notities van maak. Deze schrijf ik dan op papier, maar typ ik later over in Evernote. Zodat ik heel makkelijk al mijn notities terug kan vinden over één onderwerp. Dit is ook ideaal als je echt bezig bent met een onderzoek. Of gewoon om een keer door te bladeren als je op zoek bent naar een blogonderwerp. 😉

4. Wishlists, ooit nog te doen dingen

5 leuke dingen die je met Evernote kunt doen
Deel dit artikel op Pinterest
Er zijn zoveel dingen die je misschien ooit nog een keer wil doen of een keer wil kopen als het zo uitkomt. Of boeken die je nog wilt lezen, films die je nog wilt zien… Het is echt een heerlijke rust voor je geest als je dit soort dingen allemaal in Evernote zet. Af en toe werk ik mijn lijstjes wel een beetje bij, want anders wordt de lijst wel erg groot en mijn leven wel erg kort 😉

5. Recepten verzamelen!

Dit vind ik echt ideaal. Recepten die ik op internet vind, stuur ik via de Evernote Webclipper hier naartoe. En als ik ze dan gemaakt hebt, dan kan ik heel eenvoudig het recept bewerken als het iets kruidiger moet of met een extra ingrediënt. Daarnaast kan ik hier ook al die recepten die in supermarkten staan kwijt. Ik maak gewoon een foto en zet ze in een document. En als ik het ga maken hoef ik maar een tablet of telefoon mee te nemen naar de keuken om in Evernote te kijken.

Wat doe jij voor leuke dingen met Evernote?

Lees ook: Alles onthouden, vastleggen en terugvinden met Evernote
…en: Vijf handige planning apps

6 reacties op “5 dingen die je met Evernote kunt doen”

  1. Ik heb evernote alleen zakelijk gebruikt, maar ik heb iets verkeerds gedaan met mijn account en kan alleen nog maar op mijn computer inloggen. Dus nu gebruik ik het ook niet meer.

    1. Oh, ik had een tijdje terug dat mijn account niet meer synchroniseerde met andere apparaten. Toen logde ik uit en weer in en toen deed hij het weer. Misschien dat dit bij jou ook werkt?

  2. Leuke tips! Wat handig van die handleidingen! Ik was juist op zoek naar een oplossing voor die stapel dikke, onhandige, wegglijdende handleidingen in een la. Dit is perfect! Ik ga de hele handel van de la na mijn vakantie overzetten naar Evernote.
    Ik zelf gebruik Evernote veelal voor lijstjes (blog ideeën, boeken die ik nog wil lezen etc.) en voor de weekplanning (in tabel) voor wat we gaan eten. Maar soms plak ik er ook een artikel van internet in die ik later nog wil lezen.

  3. Pingback: Wat zit er in jouw schrijvers toolbox? - Over schrijven gesproken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *