Ga naar de inhoud

De stappenteller, waarom het zo goed werkt

Bron: pixabay
Terwijl ik dit schrijf, is hij stuk: de stappenteller. Maar juist daardoor weet ik hoe fijn hij was. En er is gelukkig een nieuw exemplaar – van de ‘Sint’ – onderweg. De stappenteller maakte me een stuk beweeglijker en fitter!

Mijn schoonvader introduceerde de stappenteller in dit huishouden, door mijn lief er één cadeau te doen. Toen pas realiseerde we ons hoe weinig we eigenlijk bewegen, met onze kantoorbaan aan huis.

Later kreeg ik er ook één en sinds een paar maanden ben ik er behoorlijk fanatiek mee. Mijn dagelijkse ritme is veranderd en ik beweeg echt veel meer. Geen 10.000 stappen per dag overigens, dat is echt niet te doen als thuiswerker. Maar het is een stuk beter dan het was.

Dit is wat de stappenteller heeft weten te bewerkstelligen:

De ochtendwandeling | Elke ochtend fiets ik Anna naar school en ga ik lopend naar huis. Met een fikse omweg, terwijl ik podcasts luister over slow living, mindfulness enz. De wandeling levert – naast de extra lichaamsbeweging – ook meer zonlicht op (anders zou ik het nu te koud vinden voor een wandeling, koukleum die ik ben) en interessante inzichten via de podcasts. Ik vind het een heerlijk begin van de dag! Zelfs als het regent.

Lees ook: Wandelen: m’n dagelijkse dosis educatie

Kleine wandelingetjes | Bijna elke dag heb ik naast de ochtendwandeling wel een extra wandelingetje. Zoals een bezoekje aan de winkel, wat ik anders op de fiets deed. Of een bezoekje aan de bouwmarkt, een brief posten. Alles gaat met de benenwagen

Een fikse wandeling | Hoewel ik op werkdagen met 6.000 stappen genoegen neem en in het weekend met 3.500, probeer ik eens per week de 10.000 stappen te halen. Soms is dat een middagje winkelen (want ja, dat is érg goed voor je conditie ;-)), naar de sportschool en anders plan ik er een fikse wandeling voor.

De stappenteller, waarom het zo goed werkt
Deel dit artikel op Pinterest
Meer beweging binnenshuis | Hier is vooral mijn lief goed in, die wandelt tijdens het lunchen en zo, maar ook ik beweeg meer in huis sinds ik een stappenteller heb. Zo loop ik rustig drie keer naar boven als ik iets ben vergeten. Geen enkel probleem. Zal ik de thee halen? Een extra wasje? Ik doe het graag. Of ik loop rondjes. Ik hou de hele dag bij of ik ‘op schema’ ben en anders loop ik iets extra’s of spring ik een paar keer.

De stappenteller, een groot succes

Een groot succes dus, die stappenteller! Maar goed, ik neem hem ook mee naar de sportschool. En toen ik mijn sportkleding na het sporten in de wasmachine smeet, vergat ik even dat er nog een apparaatje in mijn zak zat. Oeps. Hij is niet echt waterproof helaas… (en nee, hij telde de centrifuge niet als stappen ;-))

Ik raad in ieder geval iedereen aan om er één te bestellen, het is het geld echt waard (alleen al qua zorgkosten die je later bespaard omdat je nog zo fit bent ;-))

Heb jij ook een stappenteller?

Lees ook: 20minuteswalk | Elke dag 20 minuten wandelen
Bestel een stappenteller bij bol.com

2 reacties op “De stappenteller, waarom het zo goed werkt”

  1. Ahh jammer van het wasmachine incident. Ik heb Samsung health op mijn telefoon en daardoor is het automatisch een stappenteller . Ik kom de laatste tijd ook niet meer aan 10.000 maar dat heeft meer te maken met dat ik een koukleum ben. En op mijn werk mogen we geen telefoon op zal maar daar zou ik het zeker wel redden.

    1. Telefoon heb ik vaak niet bij me, dus dat is voor mij niet handig. Die ik had, die kun je gewoon in je zak doen of om je nek hangen, dan kun je hem altijd gebruiken 🙂

      Ik ben overigens ook zo’n koukleum, maar ik trek nu gewoon heel veel aan, omdat ik toch moet wandelen. Ik hoop dat het ook heel gezond is al die winterse buitenlucht, want we zijn aan het proberen om één winter ziekteloos door te komen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *