Meteen naar de inhoud

Zo’n mooie emoticon heb ik nog nooit gezien…

Ik ben een fervent emoticon-aanhanger. Eigenlijk vind ik al mijn teksten zonder emoticon onvriendelijk. Met zo’n emoticon heb je gewoon nét een beetje non-verbale communicatie. En er is ééntje, die vond ik echt fantastisch.

De emoticon die ik het vaakst gebruik is ongetwijfeld de 😉. Blijkbaar meen ik 50% van de dingen die ik online vertel niet echt. Maar dat is dus niet erg. Zolang je die emoticon maar gebruikt, kun je gewoon de grootste onzin verkopen.

Daarnaast hou ik van de 🙂 Die gebruik ik vooral als ik mensen eigenlijk lief vind. Of als ik verliefd ben op hetgeen ik heb verteld. Dat doe ik ook nog wel eens, overdreven verliefd over iets vertellen. Of eigenlijk gewoon heel blij. Daarvoor gebruik ik deze ook nog wel, 😀

Maar de mooiste emoticon is…

Het is natuurlijk een totaal onrealistische emoticon, want hoe vaak huilt er nou daadwerkelijk iemand van het lachen? Het gebeurt zo weinig dat ik me de keren dat het gebeurt nog vaak herinner. En dat zijn mooi herinneringen.

Door deze emotiocoon wordt het een beetje gemeengoed. Dat je niet ‘gewoon’ lacht, maar dat je zo hard moet lachen dat je het niet meer onder controle hebt. Dat je bijna in je broek piest van het lachen. Ik hoop dat deze emoticon mensen ertoe aanzet dat de tranen straks daadwerkelijk over onze wangen biggelen. Stel je eens voor: een schoolplein vol huilende moeders die totaal dubbel liggen of een kassa-rij vol gierende huisvrouwen. Dat we in plaats van gaan zuchten over elkaar ‘perfectheid’, zelfspot krijgen en elkaar gaan uitlachen en ons nergens meer voor schamen. Schaamteloos jezelf zijn.

Dat we weer eens ouderwets in onze broek gaan poepen van het lachen.

Ik weet niet hoe díe emoticon er dan uit gaat zien. Maar ik vind hem nu al grappig!

Wat is jouw lievelings emoticon?

4 reacties op “Zo’n mooie emoticon heb ik nog nooit gezien…”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *