Meteen naar de inhoud

Bron van hoofdpijn

vastenperiode, halfvol,
Ik mag mij tot de gelukkigen rekenen die niet zo héél vaak hoofdpijn hebben. Maar tóch, het gebeurt wel eens en onlangs ontdekte ik wat in heel veel gevallen de oorzaak is van mijn hoofdpijn.

In het verleden dacht ik dat mijn hoofdpijn drie oorzaken kon hebben:

Pijnlijke ogen | Ofwel omdat ik m’n lenzen moest vervangen, door droge ogen van de airco óf door te fel zonlicht. Bij dit laatste kijk ik dan zo moeilijk dat ik daar hoofdpijn van krijg. In al deze gevallen was de oplossing simpel: nieuwe lenzen, wegwezen uit de ruimte of een zonnebril op.

Holteontsteking | Dat is te testen door even met het hoofd vooruit te hangen en als er dan een pijnscheut door mijn hoofd gaat, dan is het weer die tijd van het jaar. Niets aan te doen, behalve wat paracetamol.

Stress | Als het bovenstaande niet was, dan was het dus deze. Dacht ik. En dat is niet altijd zo 1,2,3 op te lossen. Ik zíe die oplossing althans niet, daarom heb ik dus stress. Dacht ik. Het enige dat ik dit geval dus hielp, was weer een paracetamol.

Lees ook: 6 simpele tips voor een gezonder leven

En toen ging er een belletje rinkelen

Bron van hoofdpijn

Deel dit artikel op Pinterest

Totdat ik begon met sporten. Het leek me zo fijn om in de ochtend te gaan sporten, zodat je de dag lekker fit kunt beginnen. Ik kwam echter met zoveel hoofdpijn thuis, dat ik me de rest van de dag eerder ziek voelde dan fit.

‘Zou het dan..?’, vroeg ik me af en ik nam de proef op de som. In plaats van één flesje water in een uur, dronk ik er vier. En ik had inderdaad geen hoofdpijn meer. Vervolgens bleef ik water drinken, elke keer dat ik hoofdpijn had (vooral in het weekend, aangezien ik doordeweeks een vast ‘drink-ritme’ heb en ’s weekends niet). En voilá!

Ik blijk dus bijna geen stress meer te hebben, maar vooral dorst! Ik vind het zo’n openbaring, dat ik het toch even moet delen. We kennen allemaal de ‘kater’ wel, waarbij je hersenen lijken te ontploffen, omdat er te weinig vocht in zit. Dit werkt dus ook zo zónder alcohol.

Dus kan ik nu gewoon ’s morgens sporten, neem ik minstens drie flessen water en voel ik me de rest van de dag heerlijk fit.

Heb jij wel eens hoofdpijn? En drink je dan genoeg?

Lees ook: Mijn 7 gezonde dagelijkse gewoontes

Tags:

5 reacties op “Bron van hoofdpijn”

  1. Hmm… dat wist ik niet. Ik heb namelijk best regelmatig hoofdpijn. Vooral sporten zorgt er bij mij voor dat ik minder vaak last heb van hoofdpijn. Alleen jammer dat ik zo lui ben 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *