Meteen naar de inhoud

Workflowy app – een simpele takenlijst

Workflowy app

Zo’n twee jaar geleden kwam ik aanraking met een enorm handige productiviteitstool: Workflowy. Een soort van digitaal bullet journal mét oneindige veel opties, zónder poespas.

Omschrijven wat Workflowy is, is vrij simpel. Het is een bulletlist. Je hebt een opsommingsteken waar je iets achter kunt zetten. En daaronder kun je nog een opsommingsteken plaatsen. En nog één. Een lijst onder elkaar of lijsten in elkaar, je kunt oneindig door gaan met opsommingstekens.

Het is dus een heel rechttoe rechtaan tool die perfect is voor mensen die door de bomen het bos niet meer zien of te druk zijn met het veranderen of stylen van hun productiviteitssysteem. Of nou ja, dat is niet helemaal waar, want je kunt wel kleuren gebruiken om je opmaak wat mooier te maken. Maar als je wilt, kun je een enorm simpele takenlijst hebben. Als je een beetje gaat googlen, heb je echter ook heel veel opties om veel verder te gaan dan een takenlijst. Je kunt Workflowy gebruiken als:

  • Agenda
  • Boodschappenlijst
  • Notitie-app
  • Voor het uitwerken van een roman
  • Brainstorm tool

Extra functies Workflowy

Workflowy - een simpele takenlijst

Deel dit artikel op Pinterest

Maar ondanks dat Workflowy vrij basic is, heeft hij wel de functionaliteit dat maakt dat je er makkelijk mee kan werken. Zo kun je bijvoorbeeld bij alles tags toevoegen, zodat je meerdere notities of taken kunt filteren. Ook kun je data plaatsen achter taken, links toevoegen en met meerdere mensen samenwerken.

Zelf gebruik ik Workflowy inmiddels niet meer, omdat ik toch wat functionaliteiten mistte en omdat hij geen goede app heeft voor de smartphone (waar je hem wel gewoon in de browser kunt bekijken). Maar omdat ik het toch een handige tool vind, dat nog niet bij iedereen bekend is, heb ik er toch een stukje over geschreven. Wie weet is het precies waar jij behoefte aan hebt.

Ken jij of werk jij met Workflowy?

Lees ook: Vijf handige planning apps
…en: 5 (gratis) apps voor to-do lijsten

1 reactie op “Workflowy app – een simpele takenlijst”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *