Ga naar de inhoud

Waarom ik niet meer ga schrijven over Anna

Toen ik laatst een artikel schreef over Anna’s zwemles, had ik voor het eerst dat ik me hierbij niet prettig voelde. Ik had het gevoel dat ik dingen ‘verklapte’ zonder te overleggen met haar. Ze is geen klein kind meer, maar een opgroeiende jonge meid met privacy en een reputatie.

Ik plaatste het toch en ik beloofde zelfs meer artikelen, omdat haar zwemlessen me veel schrijfinspiratie bezorgen, maar helaas. Na dat artikel en nadat Anna een pruillip kreeg bij een tweet die ik wilde plaatsen, realiseerde ik me: mijn dochter is te oud om als derde persoon over haar te praten.

Niet alleen kan ze zelf alles lezen als ze zou willen (vooralsnog weet ze nog niet eens dat ik een blog heb en wat dat is volgens mij), ze heeft een reputatie waarom ze geeft. Ze wil niet meer ‘schattig’ genoemd worden (gelukkig nog wel veel knuffelen) en ze houdt er niet van als haar uitspraken op Twitter verschijnen (wat dus ook niet meer gebeurt).

Nee, vanaf nu moet ik het doen met m’n eigen ervaringen en anekdotes en vertelt en schrijft Anna haar eigen verhalen op de manier die zij wil.

Ze wordt groot, m’n kleine baby… euh mijn stoere jongedame 😉

1 reactie op “Waarom ik niet meer ga schrijven over Anna”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *