Ga naar de inhoud

Verre vriendschappen: plan een periodieke beldate!

Bron: pixabay / Willy66

Misschien ken je het wel, je ziet elkaar niet vaak, maar als je elkaar ziet is het alsof de tijd niet verstreken is en praat je gewoon door waar je was gebleven. Ontzettend bijzonder en dierbaar. Maar dit is de manier om deze verre vriendschappen nog dierbaarder te maken!

Voor deze ‘ontdekking’ moet ik mijn moeder alle credits geven. Ze vertelde me dat ze elke week om dezelfde tijd belt met haar vriendin. Ze zetten allebei een kop koffie en drinken die samen op – allebei aan het andere eind van de ‘lijn’ – terwijl ze de week doornemen. Hé, dacht ik. Dat ga ik ook eens doen met mijn vriendin die bijna 200 kilometer verderop woont. Een wekelijkse verplichting is voor onze generatie niet handig, dus wij doen het nu één keer in de maand.

beldate
Deel dit artikel op Pinterest
Op het moment dat de kinderen op school zitten maken we ons een kop koffie en bellen we elkaar op een vast afgesproken tijdstip. Je weet dat je ‘gelegen’ belt (want je ziet er zelf naar uit) en het is toch directer dan mailen (wat wij heel veel deden) of WhatsApp.

Someone cares

Nu we het een aantal maanden zo doen, realiseer ik me dat dit ook iets fijns heeft wat verre vriendschappen normaal gesproken niet hebben: je weet dat er altijd iemand ‘in de buurt’ is als je je iets kwijt moet. Someone cares: iemand maakt het uit (al vind ik de Nederlandse vertaling minder mooi nu). Het is fijn om te weten als je ergens mee zit dat je het binnenkort even kan delen. En niet al die dingen deel je (want de tijd gaat helaas met een telefoongesprek ook zo snel ;-)), maar het idee dat het op korte termijn kan, is alleen al fijn. Wat je ook hebt met dichtbije vrienden die je vaker ziet.

Kortom, een aanrader voor verre vriendschappen!

Lees ook: Planning | Friends & Family First

1 reactie op “Verre vriendschappen: plan een periodieke beldate!”

  1. Goede tip! Het lijkt nu zo makkelijk om op afstandelijke manier contact te houden, maar inderdaad: even iemand’s stem horen is veel persoonlijker en leuker. Voor ouderen (die alleen zijn) is het ook een check-momentje. Als je weet dat je vriend of vriendin elke vrijdagochtend belt en die is een keertje laat of neemt niet op, dan kan er iets aan de hand zijn. Maar voor iedereen is het wel een fijn idee dat je even je ei kwijt kan aan een ander.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *