Meteen naar de inhoud

5 tips om geen slons te worden (als moeder)

Bron: Pixabay

Ik kom ze regelmatig tegen: moeders die zichzelf volkomen verwaarlozen en dat ook prima vinden. Dat eerste kan gebeuren, ik heb die periodes ook, maar dat tweede begrijp ik niet. Ik ben juist een stuk ijdeler en strenger voor mezelf geworden sinds ik een dochter heb.

Helemaal als meisjesmoeder ben je toch een rolmodel. Ik denk persoonlijk dat het mijn meisje helpt als ze een zelfverzekerde, succesvolle en zichzelf goed verzorgde moeder als voorbeeld heeft. En dus vind ik die punten nu véél belangrijker dan vroeger.

En natuurlijk, ik zet ’s morgens ook wel eens met rommelig haar en slaap in m’n ogen de container bij de weg en ik heb m’n baaldagen. En dat is niet erg, want zo is het leven en ook dat moet mijn dochter weten. Maar als ik even de kans heb, probeer ik toch om er vooral niet bij te lopen als een slons. Gewoon, omdat ik mezelf belangrijk vind. En ik hoop dat mijn meisje zichzelf later ook belangrijk vindt.

Om dit te realiseren heb ik een aantal vrij eenvoudige tips tegen het het verslonzen van jezelf.

1. Doe je make-up in de woonkamer

Dit is een tip die vooral belangrijk is met kleine kinderen. Dan kun je namelijk altijd met een schuin oog de kleintjes in de gaten houden. En voor de dagelijkse make-up is niet zo heel veel nodig. Ik vind meestal een dagcreme + wat poeder (alleen in de winter) en een wenkbrauwpotloodje genoeg. Alleen bij afspraken doe ik er nog wat oogschaduw, mascara en eventueel een lipglossje bij. Ben je ook zo klaar mee. Maar vergeet niet om bij speciale gelegenheden en feestdagen weer even helemaal los te gaan met kleding en make-up, lekker glamorous en sexy! Daar knap je ook van op 😉

2. Style je haar

Veel moeders knippen hun haar af omdat dat minder tijd zou kosten. Volgens mij kost een kort kapsel veel meer werk. Als je het echt mooi wilt hebben, dan moet je per se aan het stylen. Terwijl je bij lang haar soms kan voldoen met een paardestaart. Op Pinterest heb ik wat tips verzameld om in korte tijd je haar toch mooi te stylen en nét wat extra aandacht te geven. Wat ik altijd makkelijk vindt is het maken van een staart op mijn hoofd en daar even de krultang in de hangen (zie ook op het board), dan heb ik mooie krullen (en het kost 40 tellen).

3. Koop je kleren online

Naar een kledingwinkel met een kind(erwagen), dat wil natuurlijk niemand. Dus waarom koop je niet online? Zo kun je er toch nog mooi bij blijven lopen. Dan gebeurt het je ook niet dat je met een vééls te strakke broek het pashokje uitkomt. Enne… stuur je eerst drie bestellingen terug voordat je er aan wilt geloven dat je toch écht een maatje groter bent geworden? Dat is héél normaal! 😉

5 tips om geen slons te worden (als moeder)

Deel dit artikel op Pinterest

4. Geef je kids een performance

Mijn dochter vindt het fantastisch als ik Tina Turner ben. Of een andere ADHD popster. Het is goed voor je moeder-kindband & de sfeer in huis, goed voor je conditie (pff… wat word je er moe van) en het werkt heel erg anti-slons!

5. Heb seks en vind het leuk!

Ik zeg dat laatste er maar even bij, omdat er genoeg moeders zijn die het ‘een moetje’ vinden. Vind je dat ook? Doe er wat aan! Denk eens na wat je wensen nou precies zijn, praat er samen over. Koop (online) mooie lingerie, attributen of een ‘pretpakket’ waarbij je niet weet wat er in zit. Probeer iets nieuws. Ga naar een Kamasutra-beurs. Je krijgt er energie, zelfvertrouwen én een betere relatie voor terug. Oh en als je genoeg je best doet kun je ook weer in je oude broekmaat 😉

Succes!

Wat doe jij om te ‘ontslonzen’?

Lees ook: Zo word je een relaxte moeder
…en: Een leven lang niet mogen

6 reacties op “5 tips om geen slons te worden (als moeder)”

 1. Haha ik wil jou wel eens Tina Turner zien doen! Mijn middelste zoontje gaat altijd gillen als ik een poging doe om te zingen. Hij heeft een hoog plaatsvervangend schaamte gehalte. Goede tips! Ik hoop trouwens dat ik mijn haar nooit ga afknippen tot een mannelijke lengte. Een paardenstaart is inderdaad zoveel makkelijker!

  1. Ik moet eerlijk zeggen dat hier eigenlijk best suf aan toe gaat. We zingen hier vooral veel oud-Hollands: ‘Ik hou van jou’ van Maribelle en ‘Mama’ van Heintje (ook in de versies ‘Anna’ en ‘papa’). En gisteren zaten we te balletten of we dansen tragisch modern op John Legend of Emeli Sandé. Maar het gaat er vooral om dat je je goed kunt uiten. En een groot stembereik inderdaad 😉

 2. Ik vind het prima om een ‘slons’ te zijn, eerlijk gezegd. Het kan mij echt niet interesseren of alle haartjes op mijn hoofd de juiste kant op wijzen 😛 Ik draag geen make-up en daar is mijn huid me dankbaar voor. Mijn lichaam (en mijn haar!) zijn wel schoon, ik trek leuke kleding aan zonder gaten (voor de katten hun nagels er in zetten, in ieder geval) en ik eet goed. Ik zorg prima voor mezelf, maar ik maak mezelf niet presentabel om anderen te plezieren. … behalve natuurlijk bij een sollicitatiegesprek. Duh.
  Dat neemt niet weg dat ik wel heerlijke handcreme heb, en een fijne gezichtscreme gevonden heb, dat ik me insmeer met zonnebeschermingsproducten, dat ik eindelijk van schadelijke shampoo ben afgestapt en een mildere shampoo gevonden heb (weet je dat je haar ook veranderd als je ouder wordt?? Ik had in de pubertijd echt supervet haar en nu … niet meer :P).
  Ik zou trouwens willen dat regelmatige seks verschil maakt in je broekmaat (ja… ik kén wel een manier waarop dat invloed heeft, de andere kant op). Je verbrandt echt niet zo veel met seks dat je met 20x per maand in een jaar een broekmaat kleiner hebt, helaas. XD Maar dat je door seks te hebben waar je van geniet wel lekkerder in je vel zit, dat is absoluut waar.

  1. Nou, als ik jou zo lees zou ik je vooral niet willen kwalificeren als slons 😉 Make-up is maar een onderdeel, het gaat er vooral omdat je een beetje lief bent voor jezelf en je lichaam. En dat gaat prima bij jou volgens mij 🙂

 3. Haha, ik vind het ook belangrijk om er verzorgd uit te zien. Plus ik doe het ook graag voor mannen en wil dat ook graag terug kijken. Opmaken kan ik met een mini spiegeltje in mijn linkerhand en de rest doe ik met mijn rechterhand. Ook een dun lijntje boven mijn ogen. Dus dat doe ik inderdaad ook makkelijk beneden bij de kinderen of ergens tussendoor.

 4. Ik vond je blogartikel over jezelf verzorgen heel vermakelijk maar ook instructief. Mijn dochter zei laatst dat ze me een “mooie mama” vond. Zo’n compliment is een extra reden om goed voor jezelf te zorgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *