Ga naar de inhoud

Schrijf eens een liefdesbrief aan jezelf

Schrijf eens een liefdesbrief
Wat zou jij erin zetten als je een liefdesbrief aan jezelf zou schrijven? Waarom ben je zo bijzonder? Schrijf eens een prachtige ode aan de belangrijkste persoon in je leven.

Ik kwam onlangs een erg interessant artikel tegen via Pinterest, namelijk 26 self-date ideas that’ll make you enjoy the time alone en één van die ideeën vond ik met name inspirerend: Schrijf eens een liefdesbrief aan jezelf.

Schrijf eens een liefdesbrief

‘Doe het niet te serieus, maar denk er wel eens serieus over na’

Ik moet eerlijk zeggen dat ik ooit best goed was in liefdesbrieven. Yuri en ik schreven in het begin van onze relatie – toen we nog anderhalf uur reizen bij elkaar vandaan woonden – liefdesbrieven. Of eigenlijk liefdesmails. Hele overdreven formele brieven met dure of oudhollandse taal en overdreven woorden, een beetje komisch waarbij we ons waanzinnige gemis enorm uitvergrootten. Juist doordat het zo overdreven was, was het niet te klef, een beetje stoer, maar toch lief. Misschien is dat een goed idee als je een liefdesbrief aan jezelf schrijft: doe het niet te serieus, maar denk er wel eens serieus over na. Want hé, je hebt toch wel het één en ander bereikt nu en wow, die ene eigenschap is toch erg fijn. Ik heb een tijd in mijn positiviteitsdagboek dagelijks complimenten geschreven aan mezelf. Snap eigenlijk niet waarom ik daar ooit mee gestopt ben.

Schrijf eens een liefdesbrief
Deel dit artikel op Pinterest
Lees ook: Mijn positiviteit dagboek

Niemand hoeft te weten dat je jezelf eigenlijk heel leuk vindt

En vergeet niet, je doet het voor jezelf en niemand hoeft het te lezen. Dus je kunt gewoon eerlijk en trots zijn. Want in onze cultuur is zelfvertrouwen een soort vloek en iets viezigs. Iets wat arrogante kwallen doen zoals Ivo Niehe. Elke zichzelf respecterende beroemdheid moet met enige regelmaat een bericht plaatsen over hoe onzeker ze is en hoe moeilijk alles is, want stel je voor dat iemand gewoon blij is met zichzelf.

Of stel je anders gewoon voor dat iemand waanzinnig verliefd op je is, wat zou hij of zij naar je schrijven en waarbij je denkt: ‘mwah, daar heb je wel een punt.’

Want van mij mag het, gewoon blij zijn met jezelf. Jij geweldige, lieve, slimme, adembenemende schoonheid! 🙂

Bron: 26 self-date ideas that’ll make you enjoy the time alone
Lees ook: Mijn positiviteit dagboek 2.0.
…en meer artikelen over zelfliefde

2 reacties op “Schrijf eens een liefdesbrief aan jezelf”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *