Meteen naar de inhoud

Het meest onderschatte tussendoortje

We kunnen tegenwoordig niet meer zonder: het tussendoortje. Waar er vroeger een flinke warme maaltijd werd geserveerd tijdens de lunch, moeten we het tegenwoordig doen met een kleine boterham.

En dus hebben we om half vier weer trek. En hebben we het niet, dan overtuigt de commercie ons er wel van dat we toch écht trek horen te hebben om vier uur.

‘De trend bij ‘gezond levend Nederland’: hoe ingewikkelder, hoe beter’

Maar ja, wat eet je dan zonder dat het te ongezond is? Ik struinde internet af op zoek naar suikervrije tussendoortjes en ik vond er heerlijke dingen met één nadeel: het was nogal veel werk om ze te maken. Soms ook behoorlijk ingewikkeld. En er zaten moeilijke ingrediënten in die ook nog eens ontzettend duur waren. Toch is dit een beetje de trend bij ‘gezond levend Nederland’: hoe ingewikkelder, hoe beter. En het liefst ook elke dag iets totáál anders.

En zelfs als je voor de makkelijkste weg kiest – zelfgekocht – is de keuze niet te doen: eenkopssoepjes, yoghurtdrankjes, liga’s, sultana’s, granencrackers en mueslirepen die ook nog één ding gemeen hebben: er zit ontzettend veel suiker in. Toegevoegde suiker welteverstaan.

☆ Lees ook: 15x minder suiker eten

Het meest onderschatte tussendoortje

Maar toen ik die dagen suikervrij door bracht realiseerde ik me dat ik veel te moeilijk denk als het gaat om tussendoortjes. Al die reclamesbureaus hebben mijn beeld vertroebeld. Er is namelijk een soort tussendoortjes waarvan je heel veel smaken hebt, die gezond zijn, heerlijk, goedkoop, eenvoudig te ‘openen’ en nog makkelijker te verkrijgen. Sterker nog; je kunt ze verbouwen in je eigen tuin:

Fruit!

Ik zeg overigens niet dat dit volgens de algemeen heersende opinie het meest onderschatte tussendoortje is. Maar vooral bij mij in de bovenkamer is het dat wel. Ik ontbijt elke ochtend met een banaan en muesli, maar daar houdt het wel een beetje mee op, qua fruit. En Anna krijgt elke ochtend iets mee naar school.

Maar we (de hele familie) gaan ons leven beteren. Vorige week kwamen mijn ouders een hele kist vers fruit brengen, de achterbuurman had ook en vanmiddag in de supermarkt zag ik de eerste mandarijntjes alweer liggen.

Op een frisse en fruitige winter met héél veel vitamientjes!

☆ Lees ook: Gezond en lekker tussendoortje: Studentenhaver

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *