Meteen naar de inhoud

Hoe flossen je leven kan veranderen

tandenpoetsen

Flossen. Dat is zoiets waarvan iedereen weet dat het goed is, maar niemand doet het. Elke keer als je bij de tandarts wegkomt neem je het je voor, maar… Totdat je dit heb gelezen.

Ik flos. Elke avond. Althans, ik vergeet het vast wel eens, maar als ik het niet vergeet, dan doe ik het. En daarin zit hem nu net de crux.

Doordat ik veel bezig ben met planning, optimalisatie en persoonlijke ontwikkeling komt mijn ‘gezondheid’ regelmatig aan bod. Ben ik eigenlijk gezond ‘genoeg’? Meestal kom ik wel goed uit die test, want ik sport veel, eet gezond, slaap genoeg, ben graag buiten en heb weinig stress. En daarnaast heb ik gelukkig een gezond lichaam van mezelf zonder ziektes, eczeem, allergieën, vetzucht etc.

Maar ik floste niet. Bewust. Omdat ik dacht: ik ben al zo gezond, ik moet niet overdrijven. En daar zit het hem nu net in.

Een archiever mindset

Sinds ik het boek ‘High performers habits’ las (lees hier mijn review), ben ik anders naar mezelf gaan kijken en heb ik een flink aantal ‘laat maar’ en ‘ach, dat geeft niet’ laten varen. Want die lakse houding is de manier waarop je naar jezelf kijkt. Alsof je het voldoende vindt dat je alles maar half doet. Alsof je het niet waard bent om alles uit jezelf te halen. Alsof je er niet toe doet. Nu probeer ik zoveel mogelijk óf wel te doen óf niet (want lets face it, een hoop dingen zijn ook gewoon niet nodig). En als ik dan dus gezond wil zijn, moet ik óók flossen. En óók minder wijn drinken. En geen snoep meer eten (want eigenlijk vind ik snoep sowieso vies en krijg ik er vaak buikpijn van).

flossen

Deel dit artikel op Pinterest

Dus elke avond dat ik flos, kijk ik naar mezelf in de spiegel en zie ik iemand die het niet ‘half’ doet, maar die gewoon goed voor zichzelf zorgt. Een archiever. En omdat ik dan dus in de spiegel kijk, is het effect nog groter en ga ik met een positieve mindset naar bed.

Dus dit is mijn advies als je jezelf serieuzer wilt nemen en meer dingen gedaan wilt krijgen. Als je niet alles maar ‘half’ wilt doen en maar blijven mopperen dat het toch niet zo wordt als jij wilt. Ga flossen. Zeg elke avond tegen jezelf: het is een klein rotklusje, de meeste mensen doen het niet, maar ik wel, want ik neem mezelf serieus. Ik ben iemand die dingen goed doet. Ik maak dingen. Ik bereik dingen. En ik ben het waard.

En zo kan flossen dus gewoon je leven veranderen.

Flos jij?

Lees ook: High performance habits, een lifechanger
…en: Begin gewoon (weer) opnieuw

3 reacties op “Hoe flossen je leven kan veranderen”

  1. Ik flos wel, maar vergeet het sommige dagen wel om te doen, en ik vind het eigenlijk ook vrij irritant om te doen haha. Dus heel mooi en inspirerend om het eens zo te benaderen als jij doet! Ik ga vanavond anders voor de spiegel staan met mijn flosdraadje. 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *