Meteen naar de inhoud

‘We hebben geluk gehad met het weer’

‘We hebben geluk gehad met het weer’
Regelmatig gaan we een dagje op pad met de auto. Zo gingen we afgelopen zondag naar Hoorn. En vaak kijk ik blij uit het raampje van de auto en ik denk: ‘We hebben geluk gehad met het weer’.

Zo was er afgelopen weekend veel regen voorspelt, maar stiekem was het gewoon heerlijk weer. Er hingen prachtige wolken en meestal scheen de zon. En dus zei ik tegen Yuri: “We hebben wel vaak geluk met het weer als we een dag weggaan, het is bijna altijd prachtig weer met zulke mooie wolken.” En dat is ook zo, of het nu mei is, september of november.

Lees ook: Hollandse luchten: je dagelijkse portie prachtig

‘het is bijna altijd prachtig weer met zulke mooie wolken’

En ik realiseerde me dat het niet per se mooi weer is op de dagen dat wij weg gaan. Alleen zien we het dan. Als je in huis bezig bent, valt het gewoon minder op hoe mooi weer het is. Het gebeurt heel vaak dat ik Anna naar school breng en dat ik ook prachtige wolken zie, of dat ik geniet van de zon in m’n snoet. En zelfs als het erg regenachtig is, dan komt het zonnetje nog wel eens door. Of verschijnt er een regenboog.

Het is gewoon best wel vaak mooi weer. Alleen zie ik het zo vaak niet.

Buitenleven

Sinds afgelopen jaren heb ik minder last van een winterdip dan vroeger. De voornaamste reden is dat ik meer buiten ben. Ik wandel elke ochtend en we wandelen in het weekend ook meer. Ook als het vriest. Dan trekken we gewoon wat meer kleren aan. En dan zie je ook hoe prachtig het toch vaak is.

Maar dan moet je wél naar buiten gaan.

Lees ook: Hollandse luchten: je dagelijkse portie prachtig
…en: Van het bos word je écht een ander mens

4 reacties op “‘We hebben geluk gehad met het weer’”

  1. Je hebt helemaal gelijk! Nou moet ik zeggen dat ik zelf ook wel eens van een heerlijke regenbui hou, haha. Zolang het maar niet te hard waait. Daar heb ik oprecht een hekel aan, aangezien ik het liefst zoveel mogelijk op de fiets doe.

    1. Ik wandel graag en de enige keer dat je niet kunt wandelen is wanneer het regent én (je paraplu weg) waait. Dus ik snap wat je bedoelt. Maar een regenbui kan inderdaad ook heerlijk zijn soms. Vooral ’s nachts als je hem buiten hoort haha 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *