Ga naar de inhoud

Hollandse luchten: je dagelijkse portie prachtig

  • Outdoor
Foto: Yuri Visser
Hollandse luchten. Je ziet er wel eens eentje, maar vaak let je er niet op. Tenzij je besluit om er elke dag een foto van te maken. Dan krijg je gratis en voor niks een flinke portie dagelijkse bewondering en dankbaarheid.

Mijn man begon een tijdje terug met een nieuwe project. Net als ik houdt hij van ‘projectjes’. Hij wilde elke dag een foto maken van de lucht. Hij begon in die droge periode, dus de luchten waren vooral blauw, maar na een paar dagen begonnen de wolken steeds mooier te worden. Hij plaatst alle luchten op twitter, @hluchten. Met als bio: Elke dag een foto van een Hollandse lucht. Maak je Twitterfeed wat luchtiger.

En weet je: Hollandse luchten zijn prachtig. Ze staan erom bekend, maar vaak neem je gewoon de tijd niet om er bij stil te staan. Tenzij je een reden hebt om er bij stil te staan. In mijn geval is die reden dat ik mijn man naar buiten moeten roepen voor zijn foto ;-). Als je er ‘iets mee doet’ en je aandacht er op richt, dan word je elke dag meerdere keren getrakteerd op prachtig natuurschoon. En een foto per dag is eigenlijk te weinig, want gedurende de dag verschillen ze continu en zijn ze steeds nog mooier als de laatste keer.

Lees ook: Daar boven zweeft er iets…

Ook Anna is erdoor getriggerd. Vaak tijdens een wandeling gaat ze vertellen wat zij allemaal ‘ziet’ in de wolken, want ook dat kan zo mooi zijn. Ik hou bijvoorbeeld van wolklagen waardoor het bijna lijkt alsof je naast een bergpas woont.

Wintertijd

Gelukkig (in dit opzicht, over het algemeen ben ik er iets minder gelukkig mee ;-)) breekt de wintertijd bijna aan en worden we weer vaker getrakteerd op prachtige zonsopgangen en zonsondergangen als ik met Anna naar school fiets. Mooie roze luchten en hopelijk niet al te veel egaal grijs.

Hollandse luchten: je dagelijkse portie prachtig.

Hou jij ook zo van Hollandse luchten?

Lees ook: Van het bos word je écht een ander mens
…en: ‘We hebben geluk gehad met het weer’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *