Ga naar de inhoud

Fijne muziek om op te werken (+ Spotify afspeellijsten)

muziek luisteren spotify

Ik worstel er soms een beetje mee, werken zonder of met muziek. Zonder muziek mis ik iets, mét muziek word ik afgeleid. Daarentegen kan muziek ook juist weer erg opwekkend werken. Dit is de muziek waar ik graag op werk.

Bij de verschillende muziekstylen heb ik ook een link gezet naar een afspeellijst op Spotify die ik regelmatig luister, zodat je meteen kun luisteren of het ook iets voor jou is. Ik denk dat het wel erg persoonlijk is, welke muziek werkt voor jou. Maar misschien kan ik je inspireren.

Binaural beats

Dit zijn tonen die een bepaald effect hebben op je hersenen, waardoor je je beter kunt focussen. Meer hierover lees je in dit artikel. Het werkt niet bij iedereen overigens, maar bij mij wel. Het is niet echt ‘mooie’ muziek, maar dus wel effectief.
Spotify: Binaural Beats: Focus

Muziek van videogames

Deze tip las ik een keer ergens en sindsdien luister ik regelmatig dezelfde speellijst van het London Philharmonic Orchestra dat muziek van videogames speelt. Het idee erbij is, dat muziek voor games wordt gemaakt met het idee om je in een flow te brengen, waardoor je blijft spelen. En dus ook blijft werken, zou je kunnen zeggen. Deze afspeellijst is eigenlijk gewoon klassieke muziek, ik weet niet of de originele deuntjes van de videogames (met elektronische muziek) hetzelfde effect zouden hebben.
Spotify: Greatest Video Games London

Instrumentaal: cello

Instrumentale muziek werkt ook goed om me te focussen, omdat je dan niet wordt afgeleid door de tekst. Vooral cello vind ik fijn om naar te luisteren. Een viool is te hoog en soms te druk, een contrabas weer te laag (en bovendien hoor je die nooit alleen). Soms is deze muziek wel een beetje slaapverwekkend, die stukjes moet je dus doorspoelen als je wilt werken 😉
Spotify: Mellow Cello

Brainfm

Deze tip kreeg ik onlangs van iemand. Brain.fm is een betaalde app met muziek dat speciaal is gemaakt om je beter te focussen. Op Spotify zijn afspeellijsten waardoor je deze muziek ook (gratis) kan luisteren. Als je lid bent van Spotify dan. Maar zijn er mensen zónder Spotify? 😉
Spotify: Brain FM

Punk

Vooral als het werk niet zo opschiet vind ik het fijn om even punkmuziek aan te zetten. Vaak zet ik dan muziek op dat gemaakt is voor workout, zodat ik lekker nieuwe energie krijg. Vanuit m’n tienerjaren heb ik nog steeds een fijne associatie met punkmuziek.
Spotify: Punk Rock Workout

Deel dit artikel op Pinterest

Franse muziek

Waar ik ook erg van houdt is Franse muziek, omdat ik hierbij niet naar de tekst ga luisteren, aangezien ik geen Frans versta. Ik luister met name graag naar Eiffel en Ridan, allebei hebben ze energie in hun muziek waardoor ik er energiek van wordt en blij.
Spotify: Eiffel en Ridan

Scooter

En tja, mijn guilty pleasure: Scooter. Die foute band uit de jaren ’90. Ik hield verder totaal niet van dit soort muziek (ik was meer alto, rock en punk), maar Scooter werd ik altijd zo blij van en nog steeds. Er zit zoveel energie in deze nummers, ze werken het beste als het werk niet opschiet en ik een schop onder m’n hol nodig heb. Of zoals Scooter zou zeggen: Move Your Ass!! 😉
Spotify: Scooter

Check vooral de afspeellijsten, misschien heb je er iets aan.

Wat luister jij graag tijdens het werken?

Lees ook: Binaural beats, de succesformule voor meer focus
…en: Tips om je concentratie te verbeteren

Tags:

1 reactie op “Fijne muziek om op te werken (+ Spotify afspeellijsten)”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *