Ga naar de inhoud

Dat valt mee!

Sta je voor het stoplicht, lijkt iedereen te mogen gaan, behalve jij. Of dat het nét gaat regenen als je naar buiten wilt. Heb jij weer! Het zit ook niet mee. Het valt allemaal behoorlijk tegen.

Onlangs hadden we het weer eens, alles leek ons tegen te zitten. En nu ben ik nuchter hierin, ik geloof niet in de voorzienigheid en dus zijn ook tegenvallers volledig willekeurig en toeval. Maar er zijn momenten dat ik toch twijfel aan mijn eigen aannames als werkelijk alles lijkt tegen te zitten. Bijvoorbeeld, de auto gaat stuk op ene moment dat er ook op andere vlakken al het één en ander tegenzit. En ja hoor, de reperatie gaat meer kosten dan de auto ooit zelf kostte en dus zit er niks anders op dan een nieuwe te kopen. Op een moment dat je net hebt gelezen dat de prijs van tweedehands auto’s hoger is dan ooit. Twintig procent hoger dan een jaar geleden. Tja, het zou ook meezitten… Nou ja, je koopt een nieuwe auto, plant een gezellig reisje om ergens te gaan wandelen en… hij start niet! Dit overkwam ons dus en tóen dacht ik ook wel even: Nou, alles zit tegen!

Wat valt er méé?

Maar goed, ik denk altijd in oplossingen dus besloot ik om maar eens tegenwicht te bieden aan al deze ellende. Dus opende ik een nieuwe notitie op mijn telefoon en besloot ik alle meevallers op te schrijven. Want het kàn toch niet anders of die zijn er ook. En ja hoor, dat de auto niet wilde starten was een relatief eenvoudig op te lossen euvel. En er kwamen meer meevallers op ons pad:

    Deel dit artikel op Pinterest

  • Nadat (tegenvaller) mijn fietsband voor de tweede keer binnen een week lek ging, viel het mee dat het een fout bleek van de fietsenmaker en dat hij hem binnen een half uur en gratis herstelde
  • Yuri had de afwas al gedaan, zodat ik die niet meer hoefde te doen
  • In de nacht hoorde ik de mug maar kort en kon ik daarna slapen
  • Het weer op vakantie was echt perfect!
  • Dat de regen pas viel toen ik al binnen was
  • Er was in de winkel nog net één bolletje wol over dat ik graag wilde
  • Ondanks een hete nacht had ik toch goed geslapen

Er waren er nog véél meer en sinds ik het bijhoud vallen ze me ook meer op. Ik schrijf ze niet altijd op, dus ik onthoud ze niet allemaal, maar al met al kan ik toch maar één conclusie trekken… het valt allemaal hartstikke mee! 🙂

Heb jij vaak mee- of tegenvallers?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *