Ga naar de inhoud

Zo krijg je motivatie voor de sportschool

Sinds een paar weken ga ik weer naar de sportschool. En ik geniet ervan! Dat is wel eens anders geweest, ook ik heb abonnementen gehad zonder dat ik ooit kwam. Maar dit is hoe mijn mindset veranderde.

Toen ik rond de twintig was, heb ik twee keer een sportschool gesponsord. Daarna besloot ik dat naar de sportschool gaan niks voor mij was. Totdat manlief zo’n vijf jaar geleden een gezinspas nam bij de sportschool waarbij ik gratis kon sporten zonder dat ik móest. Ik besloot het nog eens te gaan proberen en ging meteen in de ochtend, omdat mijn motivatie gedurende de dag steeds minder wordt. En ineens vond het heerlijk! Dit is wat mijn motivatie enorm opkrikte:

M’n lichaam voelt beter

‘Als je nu je lichaam niet onderhoudt, kun je minder als je ouder bent’

Mijn belangrijkste motivatie is dat mijn lichaam echt beter voelt tijdens én na het sportschoolbezoek. Ik voel me fitter, mijn huid is zachter en gezonder, mijn bloed stroomt beter en ik haal makkelijker adem. Ik kan me voorstellen dat dit toen ik twintig was minder effect had, want toen wás ik ook gewoon nog fitter (ben nu bijna veertig). Maar aan de andere kant, toen rookte ik nog.

Ik heb tijd voor mezelf

De enige voor wie ik naar de sportschool ga, ben ikzelf. Voor manlief kost het vooral geld en eerlijk gezegd is het niet zo dat ik een ontzettend sexy lichaam ontwikkel, dat had ik al daarvoor moet je het vast vaker doen 😉 Het is dus echt een cadeau aan jezelf, voor je lichaam. Tijdens het sporten kun je een beetje rustig om je heen kijken tijdens, niets hoeft. Vooral de rust tussen oefeningen vind ik heel mindful.

Je traint ál je spieren

In de afgelopen twee jaar liep ik vooral hard en wandelde ik veel. Hierbij train je maar een beperkt deel van je lichaam. Daarom deed ik bij mijn rugoefeningen die ik elke ochtend doe ook wat armgewichtjes. Op de sportschool kun je heel specifiek trainen op elke spiergroep. Zo blijkt nu dat ik er toch een heleboel had gemist en die voel ik nu behoorlijk, met name de volgende dag 😉

Het is een investering in de toekomst

Dit was echt een eyeopener. Toen ik voor de tweede of derde keer weer ging, sportte er een oude man en die was nog behoorlijk fit. En ik dacht, als je nu je lichaam niet onderhoudt, dan groeit alles vast en kun je minder als je ouder bent. Ik kan me nog herinneren bij ons op de tennisclub vroeger dat daar ook iemand tenniste die het al héél lang deed en nog heel fit was voor zijn leeftijd. Omdat hij altijd veel sportte. Dit soort mensen zijn een extra inspiratie.

Een lesje dankbaarheid voor je gezondheid

Ook zie ik op de sportschool regelmatig mensen die aan het revalideren zijn en daardoor word ik er weer aan herinnert hoe kostbaar je lichaam is en hoe dankbaar je mag zijn als hij goed werkt. En dat je dit geweldige apparaat dus goed moet onderhouden. Bovendien, een reden voor mij om het nu te doen is ook dat ik mijn buikspieren moet trainen, om te voorkomen dat mijn rugpijn van twee jaar geleden terugkomt. Ik ben zo dankbaar dat ik die vreselijke pijn niet meer heb.

Deel dit artikel op Pinterest
Dit zijn voor mij de belangrijkste redenen om naar de sportschool te gaan. Maar dan nóg kan ik het niet opbrengen om aan het einde van de dag ‘nog naar de sportschool’ te gaan. Daarom één extra tip:

Doe het ’s ochtends

Als je na een drukke werkdag lekker cosy op de bank zit, dan heb je natuurlijk geen zin om nog naar de sportschool te gaan. Dus doe het ’s ochtends! Ik begin nu om 07.00 uur, meteen uit bed. Als ik terugkom heeft Yuri Anna al naar school gebracht en kan ik meteen aan het werk. Als dit bij jou niet kan, kun je gaan sporten nadat je kind naar school is op je vrije dag. En je kunt natuurlijk ook op zaterdag- of zondagochtend gaan sporten.

Ik ben kortom helemaal blij dat ik me weer heb ingeschreven. Ik ga nu eens per week (naast het hardlopen), maar ik kan me ook voorstellen dat ik in de toekomst vaker ga.

Wat doe jij om fit te blijven?

Lees ook: Vijf redenen om te gaan sporten
…en: 6 simpele tips voor een gezonder leven

2 reacties op “Zo krijg je motivatie voor de sportschool”

  1. Fijn dat je het sporten weer hebt kunnen oppakken! Zelf doe ik groepslessen, wat ik ook heel motiverend vind. Wel is het door mijn chronische klachten elke keer weer een dingetje om en balans te blijven vinden. Het voelt voor mij eigenlijk nooit echt goed, maar toch ben ik altijd wel blij als ik weer geweest ben.

  2. Goed zo 🙂 Ik ben niet zo van de motivatie. Als ik daar op ga wachten, dan ga ik nooit. Ik ga dus gewoon. Nu alweer …oh man, 4 of 5 jaar!? Elke week een uurtje, laat in de middag. Een poosje om 2 uur, een tijd om 4 uur, maar niet in de ochtend. Ik zou dat wel willen, maar het komt niet uit. Maar je hebt helemaal gelijk: achteraf voel je je een stuk beter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *