Ga naar de inhoud

Mindful in de vakantie: laat het los…

Het is vakantie en in de vakantie is alles anders. Nadeel hiervan is, dat er sneller irritaties zijn en onzekerheid is. Het voordeel is, je hoeft hier verder niks mee.

Het is weer Motiverende Maandag en misschien leuk om – in deze vakantieperiode – even terug te blikken op een artikel dat ik vorig jaar schreef toen we op vakantie waren geweest: Mindful zijn op vakantie – 4 tips. Eén van die tips was:

‘Niets hoeft te worden opgelost’

Omdat het een ongewone situatie is, zijn het tijdelijke irritaties. De meeste van de irritaties zijn opgelost zodra je weer thuis bent en iedereen weer bezig is met zijn of haar dagelijkse taken of werk. Zodra het niet per se gezellig meer ‘moet’, valt de spanning weg en leef je weer gewoon in je eigen leuke, liefdevolle gezin.

mindful in de vakantie
Deel dit artikel op Pinterest
Maar als je een beetje bent zoals ik, dan heb je de neiging om voor elk probleem een oplossing te zoeken. En dát is nu juist wat het leven soms ongewoon ingewikkeld maakt. Dus mijn advies, laat alle irritaties gaan, laat de ‘problemen’ voor wat ze zijn en pas als je lang na thuiskomst nog steeds met het probleem zit, dán wordt het tijd om het uit te praten en/of het probleem op te lossen. Maar negen van de tien keer is het dan allang verdwenen.

Opdracht:

Geniet lekker zorgeloos van je vakantie. Laat het los. Alles is goed zoals het is. Geniet ervan en bewaar je zorgen voor later… als ze waarschijnlijk voor niks bleken te zijn.

Hoe gaat het met jouw vakantie?

Lees ook: Mindful zijn op vakantie – 4 tips
…en: Mindfulness | Wat is dat nu eigenlijk?

2 reacties op “Mindful in de vakantie: laat het los…”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *