Ga naar de inhoud

Mijn plannen voor 2018

Het nieuwe jaar is weer begonnen en natuurlijk horen daar goede voornemens en doelstellingen bij, want het is toch altijd heerlijk om – voor je gevoel dan – helemaal opnieuw te beginnen. Dit zijn de punten waar ik me op wil focussen in 2018.

Voor het eerst heb ik dit jaar een jaarplanning gemaakt. Niet in één of andere fancy agenda, maar gewoon in Excel (of eigenlijk in de Googleversie van Excel). Door die jaarplanner hoop ik mijn bezigheden een beetje beter te verdelen en hoeven niet al mijn goede ideeën in januari uitgevoerd te worden. Want met een kerstvakantie en al die belastingverplichtingen is het al zo druk in januari. Ook hoop ik leuke ideeën minder snel te vergeten. Zoals het organiseren van een Halloweenfeestje of – belangrijker nog – Anna’s kinderfeestje (in juni).

Wat ik heb gepland voor 2018:

☆ Een idee uitwerken | Dat klinkt heel saai, want ik kan nog niets over het idee zeggen (want het moet dus nog uitgewerkt worden), maar ik denk dat het een leuk project is dat echt goed bij mij past. Mijn streven is om hier een goed plan voor te maken, dat ik kan voorleggen aan anderen. En – met wat hulp – het idee om te zetten in misschien zelfs wel een winstgevend project.

☆ Vakantie plannen / inlezen | We proberen dit jaar eens een vakantie te plannen. Meestal gaan we op de bonnefooi en niet ver weg, maar dit jaar willen we op roadtrip naar Denemarken. Dat moet niet alleen gepland, maar ik vind het ook leuk om echt te kijken wat er te zien is in Denemarken, dus ik ga hier veel over lezen. Ook goed voor de voorpret

☆ Halloweenfeestje | Zoals gezegd lijkt het me leuk om een kinderfeestje te organiseren rond Halloween. Anna houdt namelijk van spookverhalen en enge boswandelingen. En ik ben zelf niet zo goed in enge verhalen, dus een beetje voorbereiding zorgt hopelijk voor een onvergetelijke herinnering.

☆ Uitzoeken of een hond iets is | Nadat we helemaal gek werden van onze katten en een hamster geen reet aan bleek, zitten we zonder huisdier. En dat is niet per se erg, maar ik vraag me gewoon soms af of een hond misschien leuk is. Ook omdat ik graag wandel en honden zijn net iets gezelliger dan katten, wat misschien voor Anna ook leuk is. Maar tegelijkertijd zitten er ook veel nadelen aan: vieze haren, elke dag wandelen, duur, puppytraining of trauma (bij een asielhond). In april ga ik me hier over buigen.

Dit zijn mijn goede voornemens / intenties:

Naast die plannen heb ik ook nog een paar doelen / thema’s waar ik in 2018 wat meer aandacht aan wil geven. Deze doelen houd ik elke week paraat als ik mijn weekplanning maak, zodat ik ze niet vergeet.

☆ Meer liefde | Dat klinkt heel cliché, maar dat is natuurlijk belangrijk. Maar hóe doe je dat dan? Nou dit is wat ik ga doen in 2018:

 • Attenter zijn
 • Minder kritisch/negatief zijn over anderen (en mezelf)
 • Fouten accepteren
 • Mediteren
 • Meer glimlachen en het leven minder serieus nemen

☆ Meer vrijheid | Dat klinkt ook heel vaag, maar dat vond ik een goede manier om te bekijken wat nou echt belangrijk is en op welke vlakken ik mijn doelen moest stellen. Dit zijn bovendien allemaal doelen waar ik in 2017 al erg mee bezig was. Voor mij valt dit voornemen samen in twee delen: Gezond leven (want een gezond lichaam beweegt makkelijker en voelt vrijer) en financieel gezond, waardoor je meer letterlijke vrijheid hebt om ergens naartoe te gaan. Dit zijn de dingen die ik concreet ga doen in 2018:

 • Minder vlees eten (meer vegetarisch koken)
 • Twee keer per week sporten
 • Genoeg wandelen
 • Kritischer op uitgaven
 • Meer sparen

Bij deze lijst heb ik – voor zover mogelijk – dan ook weer verschillende SMART doelen gesteld. Al deze dingen staan ook in mijn Exceldocumentje, zodat ik er het hele jaar mee bezig blijf. Met veel dingen was ik al bezig, dus dat maakt het makkelijker.

Op naar een vrij, liefdevol en vrolijk 2018. En dat wens ik natuurlijk ook voor jullie. Op je eigen manier.

2 reacties op “Mijn plannen voor 2018”

 1. Leuke plannen, Lilian!! Een hond is voor je wandelingen erg goed, maar die haren zijn toch echt minder, haha! Denemarken lijkt me ook zo gaaf maar ik heb mijn man nog niet kunnen overtuigen. Het zal dit jaar wel weer Italië worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *