Ga naar de inhoud

Ik ga leren fotograferen

Zoals ik al eerder vertelde heb ik 2019 ingedeeld in verschillende projecten. Elke maand ga ik iets anders doen. Voor maart is mijn project: leren fotograferen!

Fotograferen is eigenlijk een ontzettend logische hobby voor mij, want ik zie veel mooie dingen, heb graag een excuus om de natuur in de gaan en ik hou van vormgeving en styling. Alleen heb ik nooit echt de tijd genomen om echt uit te zoeken hoe zo’n fototoestel werkt en vooral niet hoe je om moet gaan met licht, compositie etc. Dit ga ik dus deze maand allemaal onderzoeken.

‘The Universe has your back?’

Het bizarre aan dit project is overigens, dat het ‘universum’ zich ook nog van zijn beste kant liet zien. Daar geloof ik overigens niet in, maar nu was het wel erg toevallig. Want waar ik in december al besloot om maart de maand van de fotografie te maken, kreeg ik kort voor maart spontaan een hele mooie spiegelreflex-camera aangeboden. En deze kreeg ik precies op 1 maart!

Het universum heeft blijkbaar hoge verwachtingen van me… 😉

Wat ga ik leren?

leren fotograferenDit zijn de dingen die ik deze maand wil leren:

  • Hoe de camera op mijn smartphone werkt (dit weet ik inmiddels)
  • Algemene informatie over fotograferen (ik heb ‘Digitale fotografie voor Dummies‘ gedownload op m’n e-reader en ga nog even kijken in de bieb)
  • Hoe mijn spiegelreflexcamera werkt

En ondertussen ga ik dus heel veel foto’s maken. Ik denk dat ik me vooral ga richten op natuurfotografie en portret-/mensenfotografie, maar ook mijn huis en tuin zijn goed om te oefenen. En ik ga fotografen opzoeken die ik bewonder en goed naar hun foto’s kijken om te zien wat ik daar mooi aan vind (en wat ik dus ook wil leren).

Dus, ik hou jullie een beetje op de hoogte via onderstaande social media kanalen. Vooral instagram gaat misschien iets meer gebruikt worden dan normaal.

Hou jij van fotograferen?

5 reacties op “Ik ga leren fotograferen”

  1. Wat leuk dat je wil gaan leren fotograferen. En wat gaaf dat je een spiegelreflexcamera hebt gekregen! Ik heb de mijne al vele jaren en er ook vele en vele schitterende foto’s mee kunnen maken. Heel veel succes en plezier met deze nieuwe uitdaging!

  2. Onwijs leuk dat je wilt gaan fotograferen! En hoe tof dat je deze camera hebt gekregen! Daar ga je vast heel veel plezier aan beleven. Ik heb zelf ook een Canon-spiegelreflex en ben helemaal gek op fotograferen. Het maakt me zo blij om mooie foto’s te maken. Ik ben heel benieuwd naar je foto’s en wens je veel fotografeerplezier toe 🙂

  3. Oh, nou… dan móet je naar Elfia gaan!! Waar ik toevallig een blog over schreef. Dé perfecte plek om te oefenen met portret fotografie. Mensen staan maar al te graag voor je stil voor een foto. En je kan dan echt zo veel mensen op een dag fotograferen die er nog bijzonder uit zien ook. Doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *