Meteen naar de inhoud

#14 • Vakantie • Zelfhulpboeken • Routeplanner

Welkom bij een nieuw weekoverzicht. Afgelopen week was het hier krokusvakantie en dus deden we van alles en genoten we van het prachtige weer.

Aan het begin van de vakantie had ik een aantal klusjes ingepland, ‘vervelende’ klusjes, zoals de kelder opruimen, Anna’s kledingkast uitzoeken… maar eerlijk gezegd kwam er niks van terecht. In de vakantie dénk ik altijd dat ik veel tijd heb, maar omdat ik geen structuur heb en ook nog wat tijd wil maken voor leuke dingen, heb ik eigenlijk totaal geen tijd voor dat soort dingen. Wat ik wel deed?

Dagjes weg

Woensdag gingen we naar Hoorn. Hier is mijn man geboren en we wilden graag naar het Museum van de Twintigste Eeuw en het WestFries museum. Ook gingen we even kijken naar het huis waar mijn man is opgegroeid. En Anna speelde in ‘zijn’ oude speeltuintje. Toch leuk om te zien wat voor prachtig gebied hij eigenlijk opgroeide, met veel water en speelruimte. Daarna wandelden we door Hoorn, het Museum van de Twintigste Eeuw kwamen we helaas niet meer aan toe, dus we moeten nog een keer terug. Goh, wat erg.

Vrijdag gingen we met mijn moeder wandelen in de Wieden/Weerribben, een prachtige route van Natuurmonumenten. Echt een aanrader, want je komt door een heel ander landschap en vreselijk schattige huisjes. En er is speciaal een pad voor rolstoelen & kinderwagens.

Zelfhulpboeken

zelfhulpboekenEr verscheen afgelopen week ook een artikel over zelfhulpboeken en waarom ik daar zoveel baat bij heb.
☆ Lees: Zelfhulpboeken: 3 redenen waarom ik ze graag lees

Bye bye winterhuid

Woensdag gingen we dus naar Hoorn en toen was het prachtig weer. Toen ik thuis kwam realiseerde ik me ineens dat door al dat gewandel mijn winterhuidje weg was. In de winter ben ik vaak witter, waardoor mijn wallen en onvolkomenheden beter opvallen, maar in de zomer heb ik een leuk bruin kleurtje, mijn soort van natuurlijk foundation 😉

Handige routeplanner: Waze

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, hebben we in de vakantie veel in de auto gezeten, we zijn ook nog op familiebezoek geweest. Daarbij werden we ‘gereden’ door Waze, een handige routeplanner die je tijdens de reis ‘waarschuwt’ voor allerlei dingen die andere weggebruikers doorgeven. Dingen zoals verkeerscontroles, stilstaand verkeer of als er iets naast de weg is gebeurd. Zo zagen we gisteren in de verte een auto met knipperlicht op de vluchtstrook staan en kregen we meteen de melding ‘dieren op de weg’. Geen dieren gezien, maar er was in iedere geval iets gebeurt daar en dat is fijn om te weten. De app leidt je ook om als je op een file inrijdt.
☆ Download Waze

Nou, zoals gezegd was het een drukke week, dus ik ga nu (zondagavond) even chillen en morgen weer lekker aan het werk!

Jullie ook een fijne werkweek gewenst.

1 reactie op “#14 • Vakantie • Zelfhulpboeken • Routeplanner”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *