Meteen naar de inhoud

Hoe ik toch nog spreek in het ‘openbaar’

spreken in het openbaar

Begin dit jaar kondigde ik met veel bombarie aan dat ik meer zou gaan spreken in het openbaar. Maar eh… het openbaar is maximaal 3 mensen. Dus de plannen zijn ietswat gewijzigd.

In de eerste maanden van het jaar heb ik verschillende boeken gelezen over spreken in het openbaar een podcasts geluisterd. Binnenkort zal ik wat tips met jullie delen die ik hiervan heb geleerd. Ook merk ik dat ik veel beter let op hoe anderen spreken in het openbaar én hoe ik mezelf gedraag in het openbaar. Vooral in die eerste maanden van het jaar dan 😉 In die zin is er in mijn mindset al best veel veranderd afgelopen maanden. Maar goed, ik zou met de billen bloot, dus moest ik ook maar iets bedenken om toch een beetje uit mijn comfortzone te raken. Daarom heb ik twee dingen bedacht.

Video’s op Instagram & Facebook

Deze week zal ik elke dag via Instagram stories een tip delen met een (korte) video. Dit is voor mij echt hemeltergend doodeng, maar ik hoop dat als ik het een paar keer heb gedaan, dat het allemaal meevalt. Er zijn toch heel veel mensen die het zonder problemen elke dag doen. Aan het eind van de week deel ik dan via Facebook mijn ervaringen en mijn tweede plan. Die nog veel enger gaat worden. Eigenlijk denk ik dat ik het makkelijk zou vinden om een groep mensen in real life toe te spreken dan via internet, maar we hebben weinig keus nu.

Dus volg me via Instagram en Facebook, vooral vrijdag is écht de moeite waard om te kijken, want ik heb een heel erg leuk idee (voor jullie, voor mij iets minder ;-))

Lees ook: 2020 project | Leren spreken in het openbaar
… en volg me via: Instagram & Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *