Ga naar de inhoud

FF | 5x waarom bloggen zo leuk is

Bron: pixabay / StartupStockPhotos

Zoals ik gisteren al verklapte, kun je hier elke week de Friday Five vinden, een lijstje met vijf interessant tips, redenen, links etc. Ik begin deze rubriek met de vijf redenen waarom bloggen zo leuk is. En waarom ik het niet gewoon bij mijn dagboek houdt πŸ˜‰

Overigens heb ik niet eens een dagboek, dus dat zou je ook een reden kunnen noemen πŸ˜‰ Enfin, hier vijf redenen – in willekeurige volgorde – waarom bloggen zo leuk is!

1. Je kunt lekker creatief schrijven

Zo’n drie jaar geleden begon ik na enige jaren stilstand het bloggen weer op te pakken, omdat ik voor iemand anders een tekst had geschreven. En dat deed ik – ondanks mijn journalistieke opleiding – eigenlijk niet zoveel meer. Ik realiseerde me ook dat ik vooral het creatieve schrijven leuk vindt. Gestructureerd en journalistiek schrijven vind ik ook leuk, maar creatief schrijven is meer mijn passie.

2. Je kunt er zoveel tijd met bezig zijn als je wilt

Omdat ik voor mezelf werk, is het niet altijd even druk. Omdat het soms wel heel druk is, heb ik weinig wekelijkse verplichtingen. Dus als het rustig is, heb ik minder te doen. En aangezien ik mijn leven niet graag al Netflixend doorbreng, kan ik die tijd doorbrengen met bloggen. Dat kun je altijd zoveel doen als je wilt.

3. Het kan erg ‘helend’ werken

Ik las ook ergens dat je om gelukkig te zijn je gevoelens moet kunnen delen. Nou, dat kan ik toevallig heel goed als ik schrijf. Beter dan wanneer ik schrijf zelfs. Om eerlijk te zijn, zijn vooral de artikelen die nΓ­et worden gepubliceerd helend. Doordat ik ze in een blog verwerk wordt ik gedwongen om structuur aan te brengen en het goed uit te leggen. Hierdoor wordt het soms ook voor mezelf duidelijker en is het verder niet nodig om het te publiceren.

4. Je kunt online stylen

Eerlijk gezegd vind het werken met websites ook gewoon heel erg leuk. Logootjes maken en dat soort dingen. Ik zit heel vaak in de backend te knutselen voor een nieuwe plugin, een nieuw menu etc. Ook daarin kan ik mijn creativiteit heel goed kwijt door te bloggen.

5. Je zit in een soort community

Wat ik ook leuk vind aan bloggen is dat je andere mensen ontmoet die een beetje dezelfde interesses hebben. Sommige mensen word ik erg blij van of leer ik van. Komende tijd zal ik ook een aantal van hen met jullie delen. Of het nou gaat om hun Twitter-account of hun blog. Ik vind het een prettige manier om wat ‘contact’ te hebben buiten dorp en familie.

Blog jij ook? Of heb je plannen?

Tags:

2 reacties op “FF | 5x waarom bloggen zo leuk is”

  1. Je hebt een mooie nieuwe website Lilian! Punt 4 is hierdoor bewezen, geloof dat je de afgelopen drie jaar meerdere nieuwe websites hebt opgezet πŸ˜€ Lekker knutselen! Vind ik trouwens ook leuk aan bloggen. Ik ga binnenkort m’n NLse blog helemaal omgooien qua stijl en layout. Net ook je blog over mindfulness gelezen. Daar kan ik nog wat van leren πŸ˜‰

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *