Ga naar de inhoud

DOELEN | Maart 2018

Zoals ik donderdag al liet weten, is één doel van MindStones om mezelf te ontwikkelen en dit ook met jullie te delen. En dus kan ik natuurlijk niet anders dan doelen stellen voor maart en deze doelen aan jullie te laten lezen. Bij deze!

Mijn doel van februari was vooral om deze website startklaar te maken en dat was nog best een klus. Want ik wil dit keer geen half werk. En hoe kun je informatie geven over succes en ambitie als je het zelf laat liggen?

Dit zijn de doelen voor maart voor MindStones, mijn bedrijven èn voor mij persoonlijk.

DOEL 1 | Facebook inzetten voor je bedrijf

Hoewel de facebookpagina van Historiek inmiddels door ruim 22.000 (!) mensen wordt gevolgd, weet ik persoonlijk niet zo heel veel van Facebookmarketing. Dat is vooral Yuri zijn pakkie an en bovendien heeft de tijd ook een hoop gedaan. De pagina van de boekwinkel loopt nog niet echt storm en dat heeft er vooral mee te maken dat ik er niet echt een strategie voor heb. Ik post alle voorpublicaties en boekbesprekingen, tip mooie boeken en laat weten welke boeken veel zijn verkocht en dat is het wel zo’n beetje. Maar wat wil ik er eigenlijk mee? Hoe krijg ik nieuwe volgers en hoe hou ik die enthousiast? Dit zijn allemaal dingen die ik mezelf ga leren in maart. Ik ga heel veel lezen en proberen. En uiteraard deel ik mijn bevindingen met jullie.

Help me vooral een beetje mee door de Facebookpagina van MindStones leuk te vinden! 🙂

DOEL 2 | Planmatiger werken

Dit is officieel niet echt een doel, maar meer een aandachtspunt. En dit oefen ik zowel bij mijn werk als met bloggen. Deze blogs zijn namelijk afgelopen maandag al klaargezet! Omdat ik niet de hele week bezig wil zijn met bloggen en/of werken ga ik mijn werkzaamheden meer bundelen en plannen. Dit geldt ook voor social media, financieën etc. Ik heb alle veel voorkomende werkzaamheden geclusterd en wil zo planmatiger werken.

Overigens zal ik jullie wat dit betreft op de hoogte houden door regelmatig een berichtje te delen met de titel @WORK. Hierin zal ik timemanagement en veranderingen in mijn structuur delen die ik afgelopen tijd heb toegepast op mijn werk. Dit continu verbeteren vind ik heel leuk en nuttig om te doen. Als je kijkt hoe ik jaren geleden werkte en nu, is er zo’n verschil!

DOEL 3 | Bomen snoeien

Een praktisch doel. Onze tuin wordt een beetje overwoekerd door te grote bomen. En één daarvan is inmiddels zo hoog geworden dat we er bijna niet meer bij kunnen. Deze moet in maart gesnoeid worden, dus daar gaan we mee aan de slag! Krijgen we weer wat meer licht in huis. Ook proberen we een andere (oude) boom iets mooier te maken door hem flink te snoeien.

DOEL 4 | Meer leuke dingen doen

Dit is dus vooral een persoonlijk doel. We gaan met het gezin meer leuke dingen doen. Nou doen we best veel leuke dingen hoor, maar soms wordt ons leven wat teveel bepaald door andere mensen. We gaan meer de regie nemen en ons minder van anderen aantrekken. Zo zal ik (waarschijnlijk) voor het eerst in jaren mijn verjaardag weer eens vieren, maar dan helemaal op mijn manier. Wat de andere plannen zijn, daar moeten we nog even aan werken 😉

Voor wat betreft een aantal doelen hou ik jullie door een artikelen op de hoogte en volgende maand zal ik nog één keer terugkijken. Voor de bomen kun je me beter volgen op Twitter, dan zal ik een voor en na foto plaatsen.

Wat gaan jullie doen in maart?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *