Ga naar de inhoud

En, is mijn leven écht zo fantastisch?

Vorige week nam ik me voor om de hele week net te doen alsof mijn leven fantastisch is, door alleen de fantastische dingen te zien en de rest te negeren. Ging het goed? Of was het toch allemaal niet zó fantastisch?

Ik zeg eerlijk: het was een zeer nuttige challenge. Ik realiseerde me namelijk best vaak hoe geweldig alles gaat en hoe fijn mijn leven is. Hoeveel geluk ik eigenlijk heb. Zoals het nuttig is om je dankbaar te voelen, zo is het ook zeker nuttig om alle mooie dingen in je leven onder een vergrootglas te leggen. Ik genoot echt meer van de mooie dingen.

Nou moet gezegd worden dat het ook een hele fijne week was. Eerst kregen we ontzettend veel lieve reacties op dit bericht. Daarnaast was het weer heerlijk én had ik een paar gezellige afspraken. En er was niks aan de hand. En dat is ook niet altijd zo 😉

En op zich was er wel iets aan hand, want het gaat nog steeds niet goed met iedereen in onze omgeving, ik heb moeilijke relaties, verdriet en dingen waar ik al jaren mee worstel. Maar dat bleef deze week allemaal op de achtergrond, omdat ik van plan was er een fantastische week van te maken.

De fantastische dingen

En los van de details zijn er ook gewoon een aantal fantastische dingen in mijn leven, het zijn er teveel om op te noemen, maar ik noem er een aantal:

 • Mijn lieve man, die me altijd aan het lachen maakt en me zo goed begrijpt
 • Onze slimme, knappe dochter die me zo blij maakt en die zelf ook altijd zo blij is
 • Onze heerlijke groene tuin (die we stiekem toch hebben gesproeid, zodat hij niet te geel is geworden)
 • Het feit dat ik lekker thuis kan werken totdat Anna uit school komt, waardoor ik werk zoveel ik wil én tijd heb voor m’n gezin.
 • De warmte. Waar ik toch echt heel erg van kan genieten.
 • Een opgeruimd huis, waar ik vaak wel wat moeite voor moet doen, maar waar ik dan extra van geniet
 • Lieve inspirerende mensen die ik her en der tegen kom
 • Mijn creativiteit, waardoor er altijd wel wat te doen is of te maken
 • Mijn blije geest, waardoor ik al die fantastisch-heid kan opmerken

Om maar wat te noemen.

En nu?

En nu is de vakantie bijna begonnen en dus heb ik alle reden om gewoon door te gaan met de challenge. Misschien kan ik me gewoon voornemen om me pas in september weer over alles druk te maken (waar ik toch vaak niks aan kan veranderen). Ik vind het wel prima zo. En daarnaast, de meeste dingen héb ik me al meer dan eens druk over gemaakt, dus wat heeft het voor zin?

Ach ja, ging het maar zó gemakkelijk 😉

Lees ook: Mijn FANTASTISCHE leven (challenge)

1 reactie op “En, is mijn leven écht zo fantastisch?”

 1. Weet je dat ik deze week een stuk vrolijker begonnen ben, omdat ik vorige week even kon teruglezen hoe leuk het was? Mooie bijkomstigheid. Eigenlijk een beetje dezelfde conclusie die jij trok: het leven is inderdaad best heerlijk als je er op let.
  Ik heb ook een akkefietje met afbeeldingen en rechten. Maar dan heel raar. Twee van mijn ontwerpen in mijn eigen webshop zijn afgekeurd omdat ze de rechten niet konden achterhalen. De ontwerpen zijn door mij getekend, dus dat is makkelijk te bewijzen. Maar om maar aan te geven, dat er inderdaad ineens heel spastisch met afbeeldingen wordt omgegaan. Ik snap 100% dat mensen geen verlies willen lijden als hun foto’s of beeldmateriaal gebruikt wordt (ik produceer zelf natuurlijk afbeeldingen), maar soms denk je de balans is zoek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *