Ga naar de inhoud

Elke dag een avontuur

Bron: pixabay
Toen wij afgelopen zomer een paar dagen in Zeeland waren geweest, besloten we er wat ‘sensatie’ van te maken. Voor ons geen saaie zonvakanties, nee, wij willen avonturen beleven. En dat hielden we na de vakantie zoveel mogelijk vol.

In de volwassen zelfhulpboeken versie zou je kunnen zeggen dat we elke dag iets nieuws aangingen of uit onze comfort zone stapten. Maar de kinderversie, ‘avonturen beleven’, spreekt me toch meer aan.

Sommige van die avonturen waren spannender dan anderen. Zo zochten we ‘spannende’ routes uit, leerden we nieuwe planten kennen in de hortus, maakte we mooie uitstapjes met de auto, gingen we kwallen redden, oefenden we circustrucs, gingen we met een voetpont, kanoën en lazen we spannende boeken. We werden achterna gezeten door een dolle koe en we zochten spannende dingen in de supermarkt. Het was in ieder geval allemaal iets nieuws of iets uitdagends.

Elke dag een avontuur
Deel dit artikel op Pinterest
En als je avonturen zoekt, dan vind je ze al snel. Ze hoeven niet allemaal zo groot te zijn, maar ze maken je wereld wel groter. Ze maken het spannender, nieuwer en uitdagender. Eigenlijk iets waar we nu – nu onze vakantie erop zit – niet mee moeten stoppen. Ik ga proberen om (bijna) elke dag, hoe weinig tijd ook, toch iets te bedenken wat anders is of nieuw. Al is het maar een nieuw toetje na het eten of een wandeling in een nieuw stukje bos. Een gesprek aanknopen die ik anders niet had. Of iets anders uit m’n comfort zone.

Zoals kinderen allang weten: avonturen zijn leuk!

Heb jij nog veel avonturen beleefd deze zomer?

Lees ook: Van het bos word je écht een ander mens

2 reacties op “Elke dag een avontuur”

  1. Leuk! Wij gingen altijd met mijn zusje en de kinderen naar Texel, zo na de feestdagen, in januari. Wandelend in een januari storm is het spreekwoord: ” dikke tantes vangen veel wind” ontstaan. Midden in de nacht ( 19.00 uur) naar de vuurtoren en in het donker over het strand lopen waar de vuurtoren geheimzinnig zijn licht over laat gaan. Proeven hoe zout het zeewater is. De open haard aan steken en zittend op de grond voor de haar spelletjes doen. Zo worden herinneringen gebouwd. Fijn dat jij dat ook doet met je gezin. Dit is van onschatbare waarde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *