Ga naar de inhoud

Een simpele tip voor meer mindfulness in je dag

Bron: Pixabay

Het kan een mooi voornemen zijn om wat mindfuller, dus bewuster te gaan leven, maar voordat je het weet is de dag, de week en een maand voorbij. Hoe zorg je er voor dat je leeft met aandacht?

Als je niet veel weet van mindfulness, dan lijkt het misschien ingewikkeld, maar dat is het niet. Het is zo simpel als: 3.2.1… Kijk om je heen, neem een diepe teug adem en kijk, ruik, voel en adem uit. Zoiets.

Lees ook: Mindfulness | Wat is dat nu eigenlijk?

Als je elke dag of in ieder geval regelmatig mediteert, dan leef je die minuten met aandacht, Maar hoe gaat het de rest van de dag? Het idee van elke dag mediteren is dat je zo oefent om mindful te zijn, waardoor je het over dag sneller toepast. Bijvoorbeeld als je stress of angst hebt. Dat zijn triggers, waardoor je ineens weer gaan denken aan de dingen die je hebt geleerd tijdens je meditatie.

Maar er is nog een simpele manier om ervoor te zorgen dat je tijdens de dag – als er verder niets aan de hand is – toch mindful bent. En je dus bewuster leeft. Het kost geen geld en geen training 😉

Een simpele tip voor meer mindfulness in je dag
Deel dit artikel op Pinterest

Zet een wekker

Zo simpel is het, zet gewoon een wekker die een paar keer per dag afgaat. Je kunt ook zorgen dat je bijvoorbeeld elke 50 minuten een wekker zet.

Op het moment dat de wekker afgaat, kun je even diep ademhalen en nadenken over hoe het met je gaat, wat je eigenlijk aan het doen bent en wat je nu gaat doen. Je kunt ook even gaan stretchen, dankbaar naar buiten staren, zingen of wat je maar wilt. Het is in ieder geval een goed moment om even te ontladen van de hectiek van de dag.

Hoe probeer jij met aandacht te leven?

Lees ook: Mindful door de coronacrisis
…en: Mindful werken met de pomodoro techniek

Tags:

3 reacties op “Een simpele tip voor meer mindfulness in je dag”

  1. Mooie blog! Een simpele, maar doeltreffende tip!
    Ik heb ook een reminder nodig om even rust te nemen en mindful bij dingen stil te staan. Verder probeer ik elke dag even te mediteren met behulp van Headspace. (Waar ik overigens ook een reminder voor nodig heb om mee te beginnen. ;-))

    1. Ik heb elke avond een heel ritueel: eerst check ik bestellingen voor onze winkel, dan schrijf ik in mijn dagboek, dan mediteer ik en dan doe ik rugoefeningen. Als ik niet mediteer, dan vergeet ik de rest ook. Dus dat werkt wel als een stuk achter de deur 😉

  2. Mooi artikel, handige tips! Ik probeer elke dag weer even een momentje voor mezelf te nemen en er bij stil te staan hoeveel mooie dingen er zijn elke dag, klein en groot.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *