Ga naar de inhoud

De ‘magie’ van positiviteit

magie, positiviteit

Anna leest momenteel Harrry Potter en kijkt My Little Pony, dus ‘magie’ is hier een hot item. Anna tovert wat af. Voor nep dan. Want ja, magie bestaat niet. Of toch?

“Is er iets wat ik voor je kan doen?” vroeg Anna. “Ik las op internet dat je er gelukkig van wordt om dingen voor andere mensen te doen.” Ik beaamde dat natuurlijk en vertelde dit verhaal. Over hoe het helpen van andere mensen een relatief eenvoudige manier is om van je slechte humeur af te komen.

DE ‘MAGIE’ VAN POSITIVITEIT
Deel dit artikel op Pinterest
Later op de dag vroeg ze: “Vind jij het niet jammer dat we niet kunnen toveren?”
“Ik ben er wel blij om”, zei ik. “Dan weet je ook zeker dat er geen vervelende mensen gaan toveren.”
“Maar zou je dan niet willen dat je mooie dingen kon toveren voor andere mensen?”

En toen dacht ik ineens terug aan het gesprek daarvoor. “Eigenlijk is het wel een beetje magie als je positieve dingen doet voor anderen”, vertelde ik. “Ik heb wel eens verhalen gehoord van mensen die door een compliment dat ze kregen als kind hun carrière daarin zijn begonnen, omdat één iemand zei dat ze bijvoorbeeld goed konden zingen of dansen. Dat is toch een beetje magie, dat een compliment zoveel effect kan hebben bij iemand.” “Bovendien”, ging ik verder, de invloed die mensen op elkaar hebben is sowieso bijzonder, want als jij lachend een ruimte binnenstapt waar tien mensen chagrijnig en boos zijn, dan kan het zo zijn dat al die mensen blij van je worden.”

Dat is toch magisch?

Lees ook: Mijn positiviteit-dagboek
…en: Waar ik écht gelukkig van word

p.s. Dit bericht is geplaatst met toestemming van Anna

3 reacties op “De ‘magie’ van positiviteit”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *