Ga naar de inhoud

10 dagen supergezond

Workout Tip: Doe het als allereerste!

Vaak verbaas ik mij er over hoeveel dieetboeken in de top 100 staan en hoeveel #fitgirls er zijn. Is het omdat ze lang willen leven of omdat ze zich écht beter voelen als ze zo gezond leven? Om dit te onderzoeken ga ik tien dagen supergezond leven en kijken of ik me beter voel.

Over 10 dagen ben ik jarig, dus als al deze ‘fitgirl’-dingen me nog gezonder laten voelen, is dat mooi meegenomen. En dat is tevens een goed moment om te stoppen met dat ‘supergezond’, want ook zoals ik nu eet voel ik me prima. Maar goed, wie weet ben ik na tien dagen helemaal om en meld ik me meteen aan de bij de sportschool.

Voor dit ‘onderzoekje’ doe ik dingen waarvan ongeveer iedereen wel denkt dat het een positief effect heeft op je. Dus ik ga geen combinaties mijden, een productgroep uit m’n dieet halen of ‘superfoods’ eten. Want daar heb ik niet echt de tijd voor én dat vind ik te belastend voor m’n gezin. Dit zijn de dingen die ik de komende weken wel en niet ga doen.

Een half uur per dag bewegen

Ik ga het echt goed bijhouden, nu schiet het er nog wel eens bij in. Eigenlijk zou ik zelfs graag een uur per dag bewegen, omdat ik dan echt veel meer zou bewegen als nu (en het effect dus groter is), maar een half uur is het minimum.

Elke dag twee stuks fruit

Ik eet elke ochtend een (halve) banaan door m’n yoghurt, maar dat tweede stuk fruit blijft er vaak bij.

Elke avond op tijd naar bed

Ook hierin ben ik vrij gezond hoor, maar doordeweeks wil ik nog wel eens een half uur te lang blijven zitten. En dat merk je dan tóch de volgende dag. Dus ga ik op de dagen dat ik daarna vroeg om moet netjes om elf uur naar bed en op de andere dagen maximaal om twaalf uur

Elke avond Amish Hour

Door elke avond Amish Hour te houden – dwz een uur voor het slapen gaan géén toestellen meer – kan ik makkelijker in slapen komen.

Geen alcohol

Kan ook geen kwaad. Hoewel ik vanwege de afgelopen lentedagen net een fles rosé had open getrokken. Het scheelt sowieso suiker en ik blijf lekker fris in het hoofd. Dan maar een pak ijsthee in plaats van rosé.

Geen chips, koek of snoep

Dit is wel een beetje naar en zal ook de belangrijkste verandering zijn. Ik eet best vaak wat chips, eigenlijk iedereen weekend wel koek en ook regelmatig snoep. Als je chocola daarin meetelt tenminste. Ik mag nog wel noten eten.

Ik let op de suikers, zout & vet

Qua avondeten ga ik gewoon op de suikers, zout en vet letten. Dus iets minder fritessaus, jus en geen pakjes. Dat is ook nog wel goed te doen voor tien dagen.

Veel groentes

Ik zal ook proberen om meer groentes te eten. Nu schep ik me sneller extra aardappelen op dan extra groente. Deze tien dagen blijft er geen groente over in de pan! Ook zal ik proberen om wat vaker te lunchen met groente door bijvoorbeeld komkommer of tomaat op brood of een lekkere groentenomelet.

Elke avond mediteren

Bij gezond leven hoort natuurlijk ook een gezonde geest. En dus ga ik elke avond mediteren. Dit heb ik al eerder gedaan en ik moet zeggen dat ik er niet zo héél enthousiast over ben, maar ik probeer het gewoon nog een keer.

Elke dag veel positieve dingen

Elke avond als ik in mijn dagboek schrijf, ga ik veel positieve dingen opschrijven. Dat doe ik nu ook al, maar deze tien dagen moet ik dat nóg meer doen.

Dus dat is een hele rij! Maar goed, het zijn maar tien dagen. En als je echt effect wil voelen, dan moet je het wel heel serieus nemen. Dus ik ga m’n best doen om tien dagen supergezond te lezen. En ik heb nog nooit zo uitgekeken naar m’n verjaardag als dit jaar 😉

LEES OOK | Tien dagen supergezond: hoe ging het?
Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *