Meteen naar de inhoud

Tien dagen supergezond: hoe ging het?

De tien dagen supergezond zitten erop! Vandaag ben ik jarig en mag ik me overal aan tegoed doen en gewoon op m’n krent blijven zitten als ik dat wil. Maar hoe zijn de tien dagen gegaan? Voelde ik me beter en ga ik ermee door?

Het idee was om tien dagen supergezond te eten en dan te onderzoeken of ik me écht veel beter voel. Want waarom zou je het anders doen? En er zijn zoveel mensen die het doen, getuige alle dieetboeken in de boeken top 50.

Bij deze een omschrijving hoe het ging en wat er op viel in deze tien dagen.

Dit gebeurde er…

Buikpijn! | Het vervelende aan dit project is dat ik me voortdurend bewust was van ‘hoe ik me voelde’. Normaal let je er gewoon niet zo op. De eerste twee dagen viel me steeds op dat ik na de lunch buikpijn kreeg. En ik bedacht me dat dit komt van de melk. Omdat ik niet mocht snoepen, besloot ik melk te drinken, omdat je daar lekker ‘vol’ van wordt. Maar mijn buik vond dit dus minder leuk, dus na twee dagen stopte ik met de melk. Ik eet elke ochtend yoghurt, dus ik krijg m’n zuivel wel binnen.

Water, water, water | Omdat ik me gezond wilde voelen, ging ik extra water drinken. Dat had ik niet als doel gesteld, maar dat bleek toch heerlijk, het lijkt net alsof je alle ongezonde dingen doorspoelt. Absoluut iets dat ik wil blijven doen.

‘Ik dronk tien dagen geen alcohol en werd toch brak wakker’

Brak zonder wijn | Ik drink niet zoveel, maar wel vaak één wijntje. In het weekend wil ik mijzelf nog wel eens ’te buiten’ gaan en dan drink ik er twee. Als ik dan de volgende dag brak wakker word, dan denk ik dat het van dat ene wijntje extra komt. Maar dat bleek dus niet het geval, want ik dronk tien dagen geen alcohol en werd toch brak wakker in het weekend. Het kwam vooral vanwege het feit dat ik te laat wakker werd (10.00 u) denk ik. Overigens miste ik de wijn eigenlijk bijna niet, alleen op mooie dagen om 16.00 uur, dan vind ik het heerlijk om buiten een wijntje te drinken.

Dus..

En verder ging het eigenlijk prima. Ik bewoog genoeg. Ik had niet elke avond een Amish Hour, maar soms was ik ook nog gewoon aan het werk en ik moest ook weer om 23.00 uur op bed, dan wilde het niet. En het niet snoepen beviel heel erg goed. Ondanks dat ik al zeven jaar ben gestopt met roken, heb ik nog steeds een beetje dat zenuwachtige dat je iets moet pakken en soms is het een paasei of een stuk chocolade. Dat ik dat nu tien dagen niet had vond ik wel fijn. Ik ga me dan ook voornemen om minder tot geen ‘lekkers’ in huis te halen voor mezelf. Ik denk dat ik lekker snoep en chips koop dat ik zelf niet lust 🙂

Maar voel je je nou gezonder na tien dagen?

Ja! Ik voel me na tien dagen hartstikke gezond! Alleen kwam ik wel tot de conclusie dat ik me niet zo heel veel anders voel dan anders. Bij mij zijn er een paar dingen die me ‘ongezond’ laten voelen: te weinig bewegen, te weinig slaap, te weinig drinken, teveel chocolade en teveel avondeten. Zolang ik dat gewoon niet meer doe, is mijn leven prima in balans. Daar hoef ik niet zoveel voor te laten staan, want…

Voel ik me ook gelukkiger?

‘Ik vind het leven minder leuk zonder chocolade, wijntjes, chips, diepvriespizza’s en snoeperijtjes’

Nee. Ik vind het leven minder leuk zonder chocolade, wijntjes, chips, diepvriespizza’s en snoeperijtjes. Na deze tien dagen ben ik toch tot de conclusie gekomen dat eten gewoon gezellig is. Ook ongezonder eten. En zolang het met mate is, is er ook weinig aan de hand, denk ik.

Dit is dus eigenlijk mijn belangrijkste conclusie na deze week, dat je écht gelukkig wordt van lekker eten en wijn. Als ik jullie was zou ik dus gewoon die dieetboeken aan de kant gooien en je eigen balans vinden tussen gezond en gezellig.

☆ Lees ook: 10 dagen supergezond
Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *