5 (gratis) apps voor to-do lijsten

To-do lijsten, wie kan er nog zonder? En dankzij verschillende apps is een to-do lijst niet meer dan een slordige lijst met opsommingen van wat je moet doen. Dankzij apps kun je er een context aan hangen, kun je ze bij elkaar in een project stoppen of kun je ze ‘verstoppen’ tot een bepaalde datum.

De afgelopen jaren heb ik aardig wat apps gebruikt, maar ben ik het grootste deel van de dag nog gewoon van mijn papieren to-do lijst aan het werken. Voordeel van de online apps is wel dat je ze heel goed kunt gebruiken voor het algemene overzicht. Meestal pik al mijn takenlijsten hier vandaag en noteer ze dan pas op een papiertje.

Vijf apps die ik er afgelopen jaren heb gebruik voor mijn to-do lijst(en):

1. Evernote

todo-evernoteHier blogte ik al eerder over, Evernote vind ik echt een geweldig programma. En ook daar kun je dus werken met to-do lijsten. In een notitie kun je een lijst maken, die je vervolgens kunt afvinken. Ook kun je de titels van notities gebruiken als to-do lijst. Voordeel daarvan is dat je in de notitie dan heel veel informatie kwijt kunt. Als ik bijvoorbeeld een persbericht op een website van een opdrachtgever moet plaatsen, dan heb ik meteen het hele persbericht in de notitie staan.

2. Toodledo

todo-toodledoHoewel Toodledo en ik nooit echt vrienden zijn geworden, is het een handige tool. Het is volledig compatible met Getting Things Done. Dit houdt in dat je al je to-do’s kun indelen in een folder, context, tag, goal, startdate, lenght, priority etc. Dat maakt het dus in ieder geval gemakkelijk om te bepalen welke to-do je op welk moment gebruikt.

3. Any.do

todo-anydoAny.do is echt superhandig, maar ik snapte er op een gegeven moment niks meer van, omdat je je to-do’s op verschillende manieren kunt indelen. Per context en per dag. Dat vond ik op een gegeven moment erg verwarrend worden. Maar dat is heel persoonlijk, want het is een enorm populaire app. Met Any.do kun je net als bij Toodledo ook een taak ‘verstoppen’ tot de datum dat die relevant is.

4. Wunderlist

todo-wunderlistWunderlist ziet er niet alleen heel erg gelikt uit, het is ook heel handig. Je kunt er namelijk verschillende lijsten in maken. Zo had ik er bijvoorbeeld een lijst in staan met films die ik nog wilde kijken. En ik had een aantal lijsten geselecteerd op context.

5. Gtasks

todo-gtaskGoogle Tasks is vooral heel handig omdat het werkt met gmail. Voor mensen zoals ik – die al heel veel gebruik maken van Google apps is het een aanrader. Groot voordeel is bijvoorbeeld dat je mails meteen kunt doorsturen naar je takenlijst. En als je daar dan iets mee moet doen, kun je de verzender van de mail eventueel meteen terugmailen.

Ik gebruik zelf inmiddels eigenlijk alleen Evernote nog voor m’n takenlijst. Hier zet ik per opdrachtgever of çategorie in wat ik moet doen. Eén keer in de week neem ik deze lijsten door en zet ik de taken in mijn agenda.

Welke app gebruik jij voor je to-do lijst?

4 thoughts on “5 (gratis) apps voor to-do lijsten”

  1. Wat een lekker praktisch artikel! Ik gebruik zelf colornote, maar deze opties klinken beter. Welke van de vijf is het meest basis, zonder veel extra’s en gedoe?

    Liefs, Marina.

  2. Ik ben groot fan van Wunderlist voor de To-do lists en Evernote voor alle andere dingen!

    Wunderlist is gewoon simpel, gewoon precies wat het moet zijn. En je kan er altijd bij, op je smartphone en pc!

Geef een reactie