Ga naar de inhoud

Whats up #1

whatsup

Het is alweer een tijdje geleden dat ik iets ‘reguliers’ schreef, omdat ik de afgelopen maanden bezig was met NaNoWriMo en een hardloopcursus in de avond, waardoor ik geen tijd had. Maar ik begin toch altijd weer, want ik vind het leuk en ik heb altijd nog genoeg te vertellen.

Voor het geval jullie inmiddels niet meer weten wie ik ben, lijkt het me leuk om een nieuwe rubriek in het leven te roepen; ‘Whats up’, waarin ik aan de hand van een aantal standaard vragen jullie weer even kan updaten hoe het gaat.

Komt ‘ie!

Ik geniet van..
…zonlicht. Het is er zo weinig deze dagen, daarom genieten we er extra van als hij er wel is. Deze maand wil ik elke dag een uur buiten zijn en dat is ook belangrijk voor de zonne-energie. Ik hoop wel dat de zon íetsje meer gaan schijnen, want dan kan ik nog meer genieten.

Ik maak …
…de familiegeschiedenis van mijn vader deze maand eindelijk af. Het was een beetje blijven liggen, omdat er dan allerlei dingen tussendoor komen, maar deze maand moet hij echt af.

Ik werd extra blij van…
…het lijstje dat ik maakte aan het eind van dit jaar met mijn hoogtepunten. Sommige vergeet je bijna weer, maar er zijn toch wel veel leuke dingen gebeurd. Zo kregen we een nichtje, ging ik een weekend weg met een vriendin, zette ik me in voor de Kanovijver en voor een lokale politieke partij en zaten er verschillende gewonde vogels in onze tuin die uiteindelijk toch overleefden.

Ik kijk…
… weinig televisie momenteel. Af en toe een film. Zo keek ik afgelopen jaar met Anna naar een aantal klassiekers, Grease, Annie (wel een remake) en afgelopen week naar Love Actually! 🙂

Ik kijk uit naar…
… een leuk ‘geheim’ creatief project voor dit jaar. In juli zal ik laten weten wat het was.

Ik at…
… heerlijk met de kerst! Altijd een beetje hetzelfde, omdat dat ook gewoon erg lekker is, zoals witlof uit de oven, lekker vlees en stoofpeertjes…

Ik verbaas me over….
… weinig, want ik volg niet veel nieuws meer en ik probeer ook minder op facebook te zitten, want dat staat vol met verbazingwekkende dingen die uiteindelijk toch niet zo raar blijken als je er eenmaal op klikt en dan voel je je toch een beetje belazerd.

Blij met…
…de warme vesten die ik heb gekocht, waardoor ik het minder koud heb.

Ik lees nu….
Meisje, vrouw, anders van Bernardine Evaristo, een heel interesssant boek, waar ik binnenkort zelfs even een blog over ga schrijven zó interessant is het. Ik kwam er overigens achter dat ik in 2022 maar liefst 98 boeken heb gelezen. Aardig wat! Niet allemaal zo dik als het hiervoor genoemde boek gelukkig (die is 500 pagina’s).

Ik ben bezig met…
…mijn haar minder wassen. Ik waste het eerst om de dag, maar ik ben het (al maanden) langzaam aan het oprekken tot nu vijf dagen. Mijn doel is eens per week. Het is wel beter voor je haar, maar dat vette haar is toch zo fijn, dus even kijken hoe ver ik kom.

Ik luister…
…weinig muziek meer tijdens het werk. Ik was altijd op zoek naar muziek om lekker op te werken, maar ik denk soms ook wel eens dat ik beter zónder muziek kan werken. Maar ik ben er nog niet helemaal uit…

Ik voel me…
…goed! Na de energie-sluipende decembermaand (waarbij je dus ruim drie weken aan het wachten bent op kerst), ben ik blij dat weer januari is. Helemaal nu het gewone leven weer is begonnen.

Ik hoop dat…
… het jaar 2023 voor iedereen een goed jaar wordt ondanks de onzekerheden enzo. Ik denk dat het sowieso goed werkt om tegenslag te zien als uitdagingen en er een spelletje van te maken om bijvoorbeeld weinig energie te verbruiken en weinig geld uit te geven. Of om extra geld te gaan verdienen, vertrouw op je eigen creativiteit, het komt goed!

Ik werk aan…
…allerlei dingen bij Historiek, zo verzorg ik bijvoorbeeld de instagram-pagina, waar weinig tijd voor is, maar die er toch leuk uitziet (vind ik).

Nou, zijn jullie weer even bij. Eén van mijn goede voornemens voor komend jaar is om minimaal een avond per week te gaan schrijven en veel schrijfwerk plaats ik hier, dus stay tuned.

Hoe gaat het met jullie?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *