Ga naar de inhoud

1.1. Richt een schrijfplek in

Op m’n verjaardag kreeg ik Het grote schrijf-doe-boek, een pil van 400 pagina’s geschreven door Louis Stiller, hoofdredacteur van Schrijven Magazine en docent van de Schrijversvakschool. Een geweldig boek om te leren schrijven aan de hand van ‘365 oefeningen, tips en ideeën voor een heel jaar schrijven.’ Het leuke aan het boek is dat alles voorbij komt, van romans tot gedichten, van essays tot columns.

Komende tijd – niet elke dag – ga ik de oefeningen doen en zoveel mogelijk met jullie delen in deze categorie. Zo kunnen jullie wat meer van me lezen en heb ik publiek voor m’n schrijverij. 

De eerste opdracht: ‘Richt een schrijfplek in’

De eerste opdracht was om een fijne werkplek in te richten. Die heb ik natuurlijk al, omdat ik al maanden aan m’n roman werk. M’n werkkamer met sfeerlicht (want ik schrijf altijd ’s avonds) en muziek op m’n koptelefoon, omdat ik dan beter in een goede sfeer kom. Ik luister ook al maanden dezelfde muziek die nu helemaal bij m’n roman hoort: Natalie Merchant. Yuri heeft een foto gemaakt op m’n vaste schrijfavond.

schrijfplek
Mijn werkkamer in ‘schrijfmodus’

Wil je ook meedoen? Koop het boek dan en schrijf lekker mee. Misschien kunnen we elkaar inspireren en motiveren. Het eerste getal in de titel is het weeknummer uit het boek, het tweede getal de dag.

Heb je commentaar? Laat het vooral weten, want daar leer ik van. Uiteindelijk vind ik het vooral fijn om tevreden lezers te hebben en hoewel je natuurlijk nooit alle lezers tevreden kan houden, kan ik het advies in ieder geval ter harte nemen. In tegenstelling tot waar ik vooraf bang voor was, blijk ik kritiek juist heel fijn te vinden, omdat ik merk dat ik er erg veel van leer. Laat je reactie onder de artikelen achter of mail me persoonlijk op info@lilianonline.com als het commentaar te ‘pijnlijk’ is 😉

Meer schrijverij
Boek: Het grote schrijf-doe-boek

1 reactie op “1.1. Richt een schrijfplek in”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *