Ga naar de inhoud

Challenge | Hoe goed kan ik plannen?

Bron: pixabay / wokandapix

Sinds een tijdje werk ik (weer) met Toodledoo, een programma waar je al je to-do’s en andere lijstje in kwijt kunt en zo nooit meer iets vergeet. Hierin ga ik komende week uitzoeken hoe goed ik kan plannen.

Mijn eigen mening over mijn plancapaciteiten is het volgende:

Ik ben echt zo slecht in plannen, ik weet nooit hoeveel tijd iets kost en ik ben altijd overal te laat mee klaar, zodat ik aan andere dingen niet toe kom.

Maar is dit ook zo?

Hoe goed kan ik plannen?

Toodledoo heeft twee handige tooltjes om dit na te gaan. Zo kun je vooraf aangeven hoeveel tijd je denkt dat iets kost: Length. En je kunt je tijd meten: Timer. Als je deze naast elkaar zet kun je dus heel makkelijk zien of je planning (lenght) overeen komt met de werkelijke tijd (timer) die je er aan besteedt hebt. En dat is denk ik nuttig om eens te monitoren.

Komende week ga ik dit bij heel veel dingen bijhouden. Zowel werkklussen als het huishouden als afspraken buiten de deur. Gewoon om te kijken of ik mezelf wel goed genoeg ken. En ook omdat het bij veel dingen die ik regelmatig doe handig is om te zien hoeveel tijd het nu uiteindelijk kost. En daarbij is het natuurlijk heel goed voor mijn focus om de tijd bij te houden bij mijn bezigheden.

Volgende week de update en de conclusie na dit experiment. Wil je het niet missen, volg me dan op Facebook of Twitter.

➤ Meer info: toodledo.com
➤ Update: Hoe de Challenge verliep

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *