Ga naar de inhoud

#7 • Pomodoro-techniek • Wildernis • Nieuwe dingen

Nu de kerstvakantie voorbij is, is het nieuwe werkjaar ook weer begonnen. Wat heerlijk die structuur! Maar toch ook genoeg ontspanning. Lezen jullie mee?

De Pomodoro-techniek: af en toe even pauze

Al een paar maanden gebruik ik hem weer zeer regelmatig bij mijn werk: De Pomodoro-techniek. Dit wil zeggen dat ik 25 minuten heel erg gefocust werk en dat ik daarna vijf minuten pauze hou. Dit is een timemanagement methode die veel wordt toegepast en ik vind het ook erg prettig werken. Ik heb er ooit eerder een review over geschreven en toen was ik niet zo enthousiast, maar ik denk dat ik het toen ook wat te strict nam. Nu gebruik ik die 25 minuten meer als richtlijn en als ik bijna iets af heb, maak ik het toch even af.

Wat ik het fijnste vind aan deze techniek is:

  • Je bent je goed bewust van de tijd die dingen kosten
  • Je werkt hierdoor harder
  • Het is makkelijker je vol te concentreren als je weet dat het tijdelijk is
  • Ik vind de pauzes erg mindful

Ik ben dus nu wel enthousiast. Ik gebruik het echter alleen als het handig is en met een niet te streng tijdschema.

In de wildernis

Ik liet het gisteren op Facebook al weten, ik ben begonnen aan het prachtige boek Mijn leven in de wildernis van Miriam Lancewood, bekend uit een aflevering van Floortje naar het einde van de Wereld. Ik was tijdens dat programma al heel erg nieuwsgierig en nu ik tijdelijk een kobo-abonnement heb, kan ik alles lezen wat los en vast zit (althans… niet alles, maar veel ;-)). Hoewel ik beslist niet jaloers ben op ze (vies, koud, brrr…), vind ik het wel interessant om te lezen wat voor invloed de natuur heeft op je mentale welzijn. Toevallig luisterde ik ook deze podcast van Slow Your Home hierover met Florence Williams, schrijfster van het boek The Nature Fix. Why Nature Makes us Happier, Healthier, and More Creative. Zij denkt alleen dat je niet per se drie dagen wandelen van de bewoonde wereld af hoeft te zitten – zoals Miriam en haar man – maar dat je kunt beginnen in je eigen achtertuin.

Dus ik denk dat ik komende tijd misschien iets meer dan gemiddeld te vinden ben in de Veluwse ‘wildernis’.

Nieuwe dingen maken blij (hoe klein ook)

Het was afgelopen woensdag in de ochtend. Die verliep als de meeste andere ochtenden, douchen, ontbijten, spullen klaar maken en nadat we goed ingepakt waren, liepen we naar de schuur om onze fiets te pakken. En tóch was er die ochtend iets anders. En daardoor was ik de hele ochtend een beetje opgewonden zelfs. Gewoon omdat ik iets nieuws had gekocht en ik het deze ochtend kon gebruiken. Hier moest ik wel om glimlachen, want het was niet iets heel bijzonders dat ik had gekocht. Maar ik realiseerde me dat iets ‘nieuws’ gewoon blij maakt, hoe klein ook. Want wat had ik nu eigenlijk nieuw gekocht? En led fietslampje…

Over MindStones

Verder ben ik iets meer aan het schrijven en heb ik weer een aantal wilde plannen in mijn hoofd met betrekking tot MindStones. Om niet teveel over te lopen (ook omdat ik nog een aantal andere projecten te doen heb dit jaar), doe ik het stapje voor stapje. Zo realiseerde ik me bijvoorbeeld dat ik doordat ik al jarenlang heel veel lees over productiviteit etc. daar best veel van weet. Ik denk dat ik best nog wat meer tips heb om te delen waar jullie wat aan hebben. Dus dat zal ik de komende tijd wat meer gaan doen. Komende week verschijnt er alvast een extra artikel over mijn kerstvakantie project: De Capsule Wardrobe. Dus stay tuned! (via css, facebook, twitter of pinterest)

En sorry, ik weet dat ik een update van de zolder had beloofd, maar ik ben vergeten foto’s te maken en ik moet het gordijn nog op maat maken. Dus dat komt nog.

<<< #6 • Goede voornemens • De wens van een 7-jarige || #8 • Nieuwsbrief • Eenheidsworst • Marie Kondo >>>

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *