Ga naar de inhoud

3 x waarom trouwen toch wel meerwaarde heeft

Bron: pixabay

Dat wij pas na 10 jaar zijn getrouwd, zegt natuurlijk wel iets. Trouwen was niet echt iets dat op ons prioriteitenlijstje stond. Heel lang zag ik de meerwaarde er niet zo van. En ik vond het ‘klassieke huwelijk’ met koetsen & dure sieraden ook niet echt iets voor mij.

Ik begon het eigenlijk pas leuk te vinden toen we gingen filosoferen over hoe ónze bruiloft zou kunnen zijn. Met onze eigen ideeën. Nu ik getrouwd ben, moet ik toegeven dat het toch wel echt meerwaarde heeft. En wel hierom:

1. Je staat weer extra stil bij de liefde

Vanaf het aanzoek tot nu heb ik er echt zo vaak bij stil gestaan hoe bijzonder het is dat ik de liefde van mijn leven heb gevonden. Vóór het aanzoek stond ik daar natuurlijk ook wel bij stil, maar niet zo actief. Bovendien hadden we allebei een speech geschreven voor bij de ceremonie. En tijdens het schrijven van die speech moest ik dus heel goed nadenken over waarom ik hem zo bijzonder vind en waarom hij mijn leven zo veel meer waarde geeft.

2. Je bent dankbaar voor al die mensen die komen

Toen Lief en ik aan kwamen lopen bij het stadhuis, terwijl Anna op haar loopfietsje voor ons uit ging stond daar ineens een hele mensenmassa en was ik toch even ontroerd. Hoe cool is het dat al die lieve mensen voor ons zijn gekomen! In totaal hebben ze echt duizenden kilometers voor ons afgelegd, vrije dagen genomen, campings en hotelkamers geboekt en nieuwe kleren gekocht. En dat allemaal voor ons! Normaal zijn wij best wel onafhankelijk, dus erg veel kans krijgen we niet om zo dankbaar te zijn. Ik heb echt de hele dag genoten van het feit dat we zulke leuke mensen om ons heen hebben. Anders sta je er niet bij stil en nu hebben we gewoon een foto waar iedereen op staat die ons het allerdierbaarst is!

3. Jij en je vrienden en familie hebben een mooie herinnering

Al onze ouders hebben een mooie herinnering aan de trouwdag van hun kinderen. Anna heeft een leuke herinnering & met al die vrienden en andere familie kunnen we straks over dertig jaar nog terugdenken aan die dag. Met de mooie verhalen en anekdotes. Die we ook vertellen over hun trouwdagen (tig jaar geleden). En dan heb je ook nog eens prachtige foto’s van die herinnering op een moment dat we er allemaal nog knap uitzien 😉

Dus mocht je twijfelen; gewoon doen! Wel eerst even sparen overigens, want zelfs een ‘budget-vriendelijke’ bruiloft kost best veel geld als je je gasten niet wilt laten verhongeren enzo 😉

Vond jij je bruiloft ook zo de moeite waard? Of twijfel je nog?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *