Ga naar de inhoud

Ontspannen…! Of toch niet?

  • Blog
Bron: pixabay / jil111

Afgelopen tijd heb ik mijn best gedaan om te ontspannen. En ik ben erachter gekomen dat het niet echt iets voor mij is. Ik heb teveel ideeën en ik heb energie nodig om meer energie te krijgen.

Op één of andere manier is het momenteel heel hip om zo weinig mogelijk te doen, te ontspannen, tijd voor jezelf te nemen… Dus vond ik dat ik dat ook eens moest proberen, want ik ben nogal gejaagd (energiek) en voor ik het weet trekt het leven aan me voorbij zonder dat ik er erg in heb.

Of nou ja, eigenlijk denk ik dat dat laatste best wel meevalt, ik leef behoorlijk bewust en maak ook vaak wel tijd vrij voor dingen die ik belangrijk vind (lees: man en kind). Alleen heb ik te weinig tijd om te ‘relaxen’.

Toen ik daar dus de tijd voor uittrok, kwam ik er echter achter dat ik heel erg ongelukkig word van weinig doen. Ik ben gewoon blijer als er veel te doen is. Ik doe alles in een behoorlijk slakkentempo, omdat ik halverwege dingen vergeet etc. maar ik doe wel altijd wat. En dat is fijn.

Het punt is dat ik geen energie krijg van ontspannen. Er kunnen twee dingen gebeuren als ik ontspan:
1 | ik ga piekeren of
2 | ik bedenk allemaal leuke dingen om te doen.
Die ik dan dus niet doe, omdat ik heel geforceerd probeer om te ontspannen.

Geen strand, hoogstens wijn

Ik denk dat ik dus ook niet heel erg blij word van uitgebreid zonnen op het strand. Als ik wel op het strand lig, dan speel ik liever beachball, dan doe je nog wat. En een wijntje in de tuin gaat nog prima, maar dan met een boek. Waarin ik dan als een razende aan het lezen ben. Dàt is ontspannen, zoveel mogelijk mogelijk informatie opdoen in zo weinig mogelijk tijd.

Gisteravond keek ik netflix en daarna las ik een boek. Het leek me zo heerlijk ontspannen. Maar eigenlijk zat ik bomvol ideeën en had ik het idee dat ik vol energie zat dat ik niet kwijt kon. En toen ik met een hoofd vol ideeën op bed lag wist ik: ‘Ontspannen? Niks voor mij!’

Ontspan jij weleens?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *