Ga naar de inhoud

Marie Kondo met kids | 2. De boeken

Bron: pixabay / Holiho
Onlangs schreef ik al hoe Anna en ik vol enthousiasme begonnen aan Opgeruimd! van Marie Kondo. We begonnen met het opruimen van de kleren en daarna was het de beurt aan de boeken.

Boeken, dat lijkt hier behoorlijk op te schieten, aangezien ons huis echt volstaat met boeken. In de woonkamer staat een forse boekenkast (de expedit met 25 vakjes), op de werkkamer staan twee kasten vol met vooral naslagwerken en op zolder staan zo’n tien verhuisdozen van Gamma vol met boeken.

We krijgen zoveel boeken opgestuurd, dat het één grote ravage is geworden.

Alleen… die boeken zijn niet van mij, want die zijn van Historiek en dus ook van Yuri. Dus kon ik die natuurlijk niet weg gaan gooien. Ik heb me voor deze opdracht dus beperkt tot de boeken die ik zelf heb gekocht of gekregen. Wel gaan we de komende tijd alle boeken op de zolder bij langs, maar dan gewoon één doos per week ofzo.

Nog zes boeken over…

Het opruimen schoot behoorlijk op. Op advies van Marie Kondo gingen alle boeken die ik al had gelezen en niet wil herlezen weg. De boeken die ik al een tijdje in huis had en nog steeds niet had gelezen gingen weg. De kinderboeken gingen weg op Mathilde & drie jeugdboeken na. Uiteindelijk bleven er voor mij zes (volwassen-)boeken over, waaronder twee kookboeken. Nou moet ik daarbij zeggen dat ik ook aan aantal hele mooie boeken heb uitgeleend, maar ik was toch best wel een beetje trots 🙂 Een aantal boeken verkocht ik via bol.com (daar kun je heel eenvoudig zelf je tweedehands boeken verkopen) en de rest ging naar de kringloop.

Ook Anna gaat weer aan de slag

En nadat ik mijn boeken had uitgezocht wilde Anna natuurlijk ook. Alle ‘baby-boeken’ (grote letters, voelboeken etc.) gingen weg en soms had ze een beetje een aparte motivatie om boeken weg te doen. Zo ging dit leuke boek over de Mol weg, met de motivatie ‘ik heb al een nieuw boek over een mol’. Ik bemoei me er verder niet teveel mee, ik vind het een hele goede kwaliteit dat ze niet hecht aan spullen en makkelijk afscheid neemt. Er gingen weer twee grote tassen naar de kringloop.

Het gaat dus heel erg goed met het weggooien!

☆ Bekijk/bestel: Opgeruimd – Marie Kondo
☆ Lees ook: Marie Kondo met kids | 1. De kleding

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *