Ga naar de inhoud

6 carrière-adviezen die je echt moet negeren

Bron: pixabay / StartupStockPhotos
De meeste vrouwen weten niet precies op hun 18e wat ze de rest van hun leven willen doen. Soms switchen we, zitten we in een crisis of zoeken we advies. Maar dat is niet altijd goed advies.

Deze 6 carrière-adviezen heb je op die momenten vast al wel eens gehad en moet je absoluut negeren.

1. ‘Neem maar eerst een rotbaantje, dan heb je even wat’

Tenzij John Williams met een Dubbeltje op z’n kant op de stoep staat en het water je tot aan de lippen staat: niet doen! Als je eenmaal ín een baan zit is het namelijk veel moeilijker om je droombaan te vinden. Bovendien zorgt een rotbaan voor een rothumeur. Dan ben je niet je beste zelf en is het nóg moeilijker om een leuke baan te vinden.

2. ‘Doe iets waar je goed in bent’

Dat klinkt makkelijker dan het is. Want wie is er nou in één ding goed? En het is niet per se zo dat je iets wat je goed kunt ook leuk vindt. Kies vooral een baan waar je je passie ik kwijt kan en waarbij je wel gebruik kunt maken van verschillende dingen waar je goed in bent.

3. ‘Zoek een comfortabele werkplek’

Comfortabel voelen is vooral goed als je thuis zit ná je werkdag. Comfort op het werk leidt vaak tot stilstand en verveling. Vaak is het veel uitdagender en krijg je veel meer energie bij klussen die juist níet zo comfortabel zijn. Dat zijn namelijk dingen waar je van kan groeien.

4. ‘Neem eens een echte baan’

Iedereen die een creatief beroep heeft, heeft dit wel eens gehoord. Maar het is natuurlijk onzin, elke klus die energie kost en je op regelmatige basis doet is een baan.

5. ‘Werk hard en je krijgt promotie’

Dat is ook een fabeltje. Je kunt je helemaal de pleuris werken, als je niemand opvalt, krijg je nooit promotie. Dat krijg je pas als je iets bijzonders kan waar je baas belang bij heeft. En harde werkers die kan de baas genoeg krijgen als hij of zij goed zoekt. Zorg dat je onmisbaar wordt, ben creatief en denk (daar komt ‘ie:) out of the box.

6. ‘Neem gewoon het salaris dat je krijg aangeboden’

Doe dat niet. Probeer altijd te onderhandelen. Heeft het geen zin, dan heeft het geen zin, maar als je baas je echt wil houden, dan is er vast wel wat meer ruimte in de begroting. En je bent het waard!

Neem vooral niet alle carrière-adviezen voor zoete koek en doe wat goed voelt. Zo kan het ook zijn dat je vooral bovenstaande adviezen over adviezen niet moet volgen 😉

Welke carrière-adviezen zou jij absoluut niet volgen?

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *