Ga naar de inhoud

Een dagje thuiswerkende internetondernemer en moeder

Bron: Pixabay / StartupStockPhotos

Een tijd geleden deelde ik een werkdag met jullie als thuiswerkende moeder. Inmiddels zijn de werkzaamheden weer een beetje veranderd en het ritme ook, dus deel ik weer eens een hele dag. Afgelopen maandag hield ik bij wat ik deed.

De wekker ging om 07.04 uur. Ik snoozde, douchte en zorgde ervoor dat Anna en ik om 08.15 u op de kleuterschool waren. Daar lazen we een boekje, keken we hoe het ging met de kikkervisjes in het aquarium en daarna ging ik weer naar huis.

Thuis ruim ik altijd eerst het huis een beetje op, zet een pot koffie (of thee, nu was het koffie) en ga aan de slag.

Mijn werkdag – deel 1

’s Morgens heb ik altijd een vaste volgorde. Op de maandag heb ik altijd wat meer werk, omdat ik dan een planning maak voor de eerste week en vaak veel dingen moet voorbereiden voor later in de week. Enfin, ik zet de telefoon aan (die staat ’s nachts uit), check al mijn mail (m’n werk/privé, boekenpersberichten en klantenmails). Daarna ruim ik mijn bureau op, die toevallig ook vol lag met boeken etc. Hierna kijk ik of alle bestellingen in de winkel goed gaan. In dit geval waren er twee boeken uitverkocht nadat ze werden besteld, dus mailde ik de uitgevers of en wanneer die boeken weer beschikbaar waren en mailde vervolgens de klanten. Daarna plan ik social media in en maak ik een to-do lijst aan de hand van mijn checklists, de agenda, mails en alles waar ik ondertussen nog aan denk. Hierna check ik de boekwinkel en kijk of alle nieuw ingeladen boeken er goed in staan.

Dat is dus mijn dagelijkse ‘riedeltje’. Vandaag moest ik daarnaast nog twee artikelen klaar zetten, een voorpublicatie en een (heel interessant!) interview.

En toen was het alweer 11.55 uur en moest ik Anna weer van school halen. In de middagpauze aten Yuri en ik pasta bolognese die nog over was gisteren. En ik was af, ruim op en help Anna bij haar Paas-knutselproject. Daarna brengt Yuri haar naar school en ga ik weer werken. Op maandag ben ik meestal vooral bezig met het online zetten van content. Ik probeer alle stukken voor de week op maandag en dinsdag online te zetten. Dan heb ik woensdag tijd om me helemaal op de winkel te richten. Donderdag is mijn marketing en communicatiedag, waarbij ik zowel contact zoek met (potentiële) adverteerders op Historiek als met onze eigen marketing/ professionaliteit. En vrijdagochtend doe ik dan alles wat nog niet af is/was.

Mijn werkdag – deel 2

Ik zette de wekelijkse signalementen klaar (nieuw verschenen geschiedenisboeken). Ondertussen mailde ik wat heen en weer met mensen over advertenties en voorpublicaties. Ook zorgde ik dat mijn agenda met verschijnende geschiedenisboeken weer up to date was.

En toen was het alweer 15.30 uur en kon ik Anna weer halen. Nadat we thuis wat hadden gegeten en gedronken gingen we lopen met een buurhond. Dat was een ‘klusje’ dat Anna mocht doen voor school. Tijdens de vastenperiode gaan ze met haar school geld inzamelen voor de voedselbank in Albanië door onder meer klusjes te doen. Het hondje was nogal oud, dus erg ver liepen we niet, maar Anna voelde zich heel erg stoer met de riem in de hand (het beestje is zo bejaard dat je er nog een dreumes mee kon laten lopen).

Daarna ging ik naar de winkel om eten te halen voor de avond (was ik vergeten), terwijl Anna even tv keek (handig, zo’n thuiswerkende man). Toen ging ik eten koken en eten. En na het eten deed ik de wekelijkse boodschappen, terwijl Yuri en Anna een eindje gingen wandelen.

De avond

En toen was het alweer avond en lag Anna op bed. Ik schreef in m’n dagboek. Vaak werk ik op maandagavond nog wat, maar vandaag was ik flink opgeschoten, dus hoefde dat niet. Ik schreef dit blog en omdat het een nieuwe maand is, maakte ik een overzichtje van alle inkomsten en uitgaven deze maand, zowel op de zakelijke rekening als privé. En stelde ik nieuwe doelen voor april. Oh en ik naaide een knuffelkonijn van Anna die haar oor dreigde te verliezen…

4 reacties op “Een dagje thuiswerkende internetondernemer en moeder”

  1. Heerlijk dat je zo je werk kan plannen om de schooltijden heen! Fijn voor Anna, lekker rustig thuis 🙂 Nu al doelen voor april? Je bent er vroeg bij 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *